Gazete Vatan Logo
Futbol ''Yıldırım'ı Ergenekon seçtirdi''

''Yıldırım'ı Ergenekon seçtirdi''

Şike soruşturması dosyası açıklanırken oldukça tartışılacak, gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı.

''Yıldırım'ı Ergenekon seçtirdi''

5 ayı aşkın bir süredir Savcı Mehmet Berk tarafından üzerinde çalışılan iddianame 401 sayfa ile 35 bin sayfalık delil dosyasından oluşuyor...

İddianamenin kabulü G.Saraylı Sercan ile F.Bahçeli Sezer'in sahaya çıkamamalarına yol açacak, Göksel Gümüşdağ da yasaklılar arasında olacak

Şike iddianamesindeki 31'i tutuklu 93 şüpheli arasında 14 futbolcu ile 6 başkan yer alıyor. Mahkeme, 15 gün içinde iddianameyi kabul veya reddedecek. Yıldırımı Ergenekon seçtirdi


Türk futbolu için tarihi bir gündü dün...

Savcı Mehmet Berk 5 ayı aşkın bir süredir devam eden soruşturma sonrası 401 sayfalık iddianameyi önceki gece tamamladı. 03.00'e kadar çalışan Berk dün 35 bin sayfalık delil dosyası ile iddianameyi Başsavcıvekili Fikret Seçen'e teslim etti.

Aylardır merakla beklenen iddianame ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 31'i tutuklu, 14'ü futbolcu, 93 şüphelinin dosyası Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 70 klasörden oluşan dava dosyası yarın 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nde olacak.

"Yıldırım'ı Ergenekon seçtirdi"

Şike soruşturması dosyası açıklanırken oldukça tartışılacak, gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı.

İddianameye giren bir gizli tanığın ifadesine göre Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe Başkanlığı'na Ergenekon adı verilen terör örgütü seçtirmiş. Aynı tanık Aziz Yıldırım ile Sedat Peker arasındaki ilişkileri de anlattı.

METRİS'TEN SİLİVRİ'YE SEVK

İddianame kabul olursa sanıklar Ergenekon soruşturmasında olduğu gibi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonlarda yargılanacak. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmalarını Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki salonda yapıyor.

Başsavcıvekili Fikret Seçen'in salon yetersizliğini göz önüne alarak şike davasının Silivri'de yapılmasını uygun gördüğü belirtiliyor. Yargılama Silivri'de olursa Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklular Silivri'ye gönderilecek.

5 BAŞKANA İSTİFA EDİN ÇAĞRISI

Savcı Mehmet Berk, şüpheli 68 kişi hakkında 6222 sayılı yasanın 18. maddesi gereğince "futbol müsabakalarını seyirden yasaklama" kararı verdi. Aynı maddenin 10. fıkrası gereği bu kişiler yasak süresince kulüp ve federasyonlarda yönetici olarak görev yapamayacak.

Berk'in Emniyet'e yöneticiler dışında TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ (İstanbul BŞB eski başkanı), Aziz Yıldırım (F.Bahçe Başkanı), Mecnun Odyakmaz (Sivasspor Başkanı), Sadri Şener (Trabzonspor Başkanı) ve Ömer Ülkü (Giresunspor eski başkanı) için gönderdiği konuyla ilgili yazı, buradan da TFF ve kulüplere iletilecek.

6 maçta nitelikli dolandırıcılık 4 maçta şike 3 maçta teşvik

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, haksız menfaat temin etmek için suç örgütü kurmak, şike yasasının yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden önceki 6 maç nedeniyle nitelikli dolandırıcılık, 4 maçta şike yapmak, 3 maçta teşvik primi vermek suçlarından 51 yıldan 138 yıla kadar hapis cezası istendi.

GÖZLERİN ÇEVRİLDİĞİ MAHKEME

Öte yandan iddianame sonrası gözler İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi. Mahkemenin başkanlığını Ergenekon sanığı Mehmet Haberal ile davalık olan Resul Çakır yapıyor. Mahkeme heyetinde hakim olarak Alparslan Uz, Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci görev yapıyor.

NOTLAR

Savcı Berk tatile çıkıyor...


3 Temmuz'da startı verilen şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, yarın tatile çıkıyor. 5 ayı aşkın bir süredir sadece bu davayla ilgilenen ve 401 sayfayı aşan iddianameyi kaleme alan Berk, 15 gün süresince yıllık iznini kullanıp dinlenecek. Bu arada Berk için koruma tedbirleri de Emniyet tarafından en üst düzeye çıkartıldı.

Şike soruşturma dosyası açıklanırken daha önce eski başkanı Adnan Polat ile idari koordinatörü Bülent Tulun'un ev ve işyerlerinde aramalar yapılan Galatasaray Kulübü'nün isminin geçmemesi dikkat çekti. Savcı Mehmet Berk, Galatasaray hakkındaki iddiaları şike soruşturmasının dosyasından ayırarak ayrı bir dosya haline getirdi.

83 kişi için takipsizlik kararı verildi. TFF eski başkanı Mahmut Özgener, Ankaragücü eski Başkanı Melih Gökçek, Emre Belözoğlu, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Yılmaz Vural'ın da aralarında bulunduğu 83 kişi hakkında dava açılmasına gerek görülmedi. Diğer isimler bu aşamada açıklanmadı.

Yayıncı kuruluş sessiz...

Süper Lig'i yakından ilgilendiren şike iddianamesinin açıklandığı gün yayıncı kuruluş Lig TV bu konuyu haber yapmamayı tercih etti. Tüm TV ve internet siteleri iddianameyle ilgili haberler yaparken LigTV kanalında ve internet sitesinde konuyla ilgili hiçbir yayın yapılmadı.

İddianame yer alan 10'a yakın müşteki arasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra menajer Ahmet Bulut'un da adının bulunması dikkat çekti. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun da menajerliğini yürüten Bulut, Trabzonsporlu yöneticiler tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.(Gazeteport)

Haberin Devamı