Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "1 Milyar TL'nin hesabı sorulacak"

"1 Milyar TL'nin hesabı sorulacak"

Aziz Yıldırım: “3 Temmuz’un bizde yarattığı tahribat 1 milyardan fazla. Tüm maddi zararları gidereceğiz. Bu tarihi bir vazifedir.”

"1 Milyar TL'nin hesabı sorulacak"

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım kulüp dergisinin haziran sayısındaki başyazısında 3 Temmuz sürecine değindi. Tazminat davaları açacaklarının altını çizen başkan, “Seçim F.Bahçe’ye hayırlı olsun” derken şu ifadeleri kullandı: “Futbol faaliyetimize 3 Temmuz 2011 sürecinin vermiş olduğu tahribat sonrasında, onarım süreci sportif rekabette küçülme olmaksızın yapılmıştır. UEFA ile yapılan mali fair-play anlaşması da yapımızda meydana gelen hasarın bir sonucu olmakla birlikte meydana gelen tahribatın onarımında son derece olumlu etkisi olmuştur.

‘MADDİ ZARARLARIMIZ KARŞILANMAK ZORUNDA’

GELİNEN aşama maddi ve manevi zararlarımız için hesap sorma zamanıdır. Maddi olarak sorulacak hesap milyar Türk liralarını aşmaktadır. Bu zarar muhatapları tarafından karşılanmak zorundadır. Bu hesabın sorulması tarihi bir vazifedir ve tarihimiz bu hesaplaşmayı her boyutu ile yazacaktır.”

20 yılda 13 kupa

F.BAHÇE’DE seçime sayılı saatler kala mevcut başkan Aziz Yıldırım’ın kulüp tarihine etkisini rakamlarla anlatalım... Yıldırım 20 yılda futbolda 6 kez şampiyonluk yaşadı. Futbolda toplamda 13 kupa kaldıran sarı-lacivertlilerin 1 numarası, 10 defa da 2.’likle yetinmek zorunda kaldı.
F.BAHÇE Erkek Basketbol Takımı, son 4 sezonda THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final’e yükselirken, 1 kez şampiyonluk, 2 kez ikincilik, 1 kez de dördüncülük yaşadı. Kadın basketbol takımı ise tarihinde kazandığı 35 kupayı da Aziz Yıldırım döneminde aldı.

Haberin Devamı