Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe '10 numara gelecekse Josef gidebilir'

'10 numara gelecekse Josef gidebilir'

Transferde kolları sıvayan yönetim yaratıcı bir orta saha için Sambacı’yı gözden çıkardı.

'10 numara gelecekse Josef gidebilir'

Geçen sezon başında oldukça yüksek bir maliyetle alınmasına rağmen bir türlü istenen performansa ulaşamadığı düşünülen Josef de Souza, Lens veya Ziyech’in transfer edilmesi halinde gönderilecek.

ESKİ teknik direktör Vitor Pereira ve yöneticilerin ortak yürüttüğü çalışmalarla kurulan kadrodan büyük ölçüde memnun olan Dick Advocaat, transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala takıma ufak dokunuşlar yapmak istiyor. Başkan Aziz Yıldırım’la gerçekleştirdiği bire bir görüşmede hem ofansif orta saha hem de 3. bölgenin her noktasında oynayabilen bir oyuncu isteyen Hollandalı’nın beklentisini karşılayabilmek için yönetim nasıl kaynak yaratacaklarının formülünü buldu.

UEFA’NIN takibinde olan kulübün bütçesini aşmadan adımlar atmak isteyen sarı-lacviertliler, ilk olarak geçen sezon orta sahanın ortasına transfer edilen Josef de Souza’nın üstünü çizdi. Brezilya Serie A ekibi Sao Paulo’dan geçen sezon tam 8 milyon Euro bonservis bedeli arşılığında alınan Josef de Souza bu kadar yüksek bir maliyeti olmasına rağmen ödenen paranın karşılığını vermeyi bir türlü başaramadı.

Haberin Devamı

FERNANDAO DA YOLCU

Orta sahada 10 numara pozisyonunda oynayacak bir isim almak isteyen yönetim listenin en üst sırasına Twente’den Hakim Ziyech’i yazarken 2. alternatif ise Sunderland forması giyen Jeremain Lens...

BU iki oyuncudan birini alarak orta sahadaki sorunu çözmek isteyen sarı-lacivertliler, el sıkışıldığı anda Josef’i göndererek ondan gelecek parayla transferi bitirmeyi planlıyor.

ORTA sahayı hallettikten sonra ise forvete de el atılacak. Son dönemlerde Sow’un adı yeniden gündeme gelmeye başladı. Santrfor transferi için de çalışmalarını sürdüren yönetim, Josef gibi büyük umutlarla gelen ama isteneni veremeyen Fernandao’yu yeni bir golcü almak için yollamaya sıcak bakıyor.