Gazete Vatan Logo
Beşiktaş '2-3 transfer çok iyi olur'

'2-3 transfer çok iyi olur'

Kartal’ın hocası Slaven Biliç, devre arasında takviye istiyor:

'2-3 transfer çok iyi olur'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, devre arasında transfer istiyor... Dünkü idman sonrası açıklamalar yapan Hırvat çalıştırıcı, sağ bek transferi konusunda daha önce ismini telaffuz ettiği Ivo Pinto için “Sadece iyi futbolcu olduğunu söyledim. Bir pazarlıktan ya da farklı bir şeyden bahsetmedim. Takip ettiğimiz oyunculardan biri” dedi. Biliç; Pinto, Linnes ve Kaderabek isimlerinin ön plana çıktığı ve hangisine daha sıcak baktığı şeklindeki soruya da “Bu isimler de var, başka isimler de. Hatta 5-6 aday var. Başkan ve ikinci başkan yürütüyor. Umarım transfer dönemi başlamadan bazı somut gelişmeler olacak” yanıtını verdi.

‘ÇOK MAÇ YAPACAĞIZ’

ARA transferde 5-6 oyuncu alacaklarını söyleyemeyeceğini aktaran tecrübeli hoca, “Ama 2-3 oyuncu çok iyi olur ve takıma katkı sağlar. ‘Dar kadromuz var’ diyemem ama kabul etmek lazım ki; geniş bir kadromuz da yok. Yapacağımız maç sayısı oldukça yüksek. Transferde önceliğimiz orta saha ve savunma. Ofansif oyunculardan oldukça memnunum. İyi performans sergiliyorlar ama bir fırsat olursa değerlendirmek isteriz. Özellikle Türk oyuncularla ilgili böyle bir olasılık gündeme gelirse değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İstanbul dışına sıcak bakmıyorum’
MAÇLARI İstanbul dışında yapma fikrine sıcak bakmadığını vurgulayan Biliç, “İstanbul kulübüyüz ve İstanbul’da kalmalıyız. Zaten yoğun bir takvime giriyoruz. Yeterince seyahat edeceğiz. Üzerine seyahat eklemek pek doğru değil” diye konuştu.
‘Rotasyon konusunda çok dikkatli olmalıyız’
PAZAR gününden başlayıp, 13 Ocak’ta bitecek 6 haftalık ilk yarı maç takviminde, 13 karşılaşma oynayacaklarını vurgulayan Biliç, “İngiltere’de bile böyle bir durum yok. Bu gerçekten normal değil. O yüzden rotasyonla ilgili çok dikkatli olmamız gerek” dedi.
‘Bu sakallarla Ankara’da çalışamazsınız’
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç’e dün G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın sakala karşı olduğuyla ilgili kendisini de örnek göstererek yaptığı açıklamalar hatırlatıldı. Bilindiği gibi Cavcav, Başkent ekibinde maçlara sakallı çıkan futbolculara 25 bin TL ceza kesilmesi talimatı vermiş ve “Ben 80 yaşındayım ve her gün traş oluyorum. Ne o Beşiktaş’ın antrenörü çıkıyor böyle bir sakal? Volkan böyle bir sakal? Selçuk’ta sakal, Beşiktaşlılar’da sakal. Sen spor yapıyorsun, gençlere örnek olacaksın” demişti.
CAVCAV’IN olay yaratan, Güney Amerika’da dahi eleştirilen bu kararı ve sözleri hakkında konuşmayacağını belirten Biliç, buna karşın sakallı muhabirlere “Siz bu sakallarla Ankara’da çalışamazsınız” diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi.
‘Milli Takım’da yaşananlara üzülüyorum’
BİLİÇ, A Milli Takım’ın Kazakistan ile oynadığı maçta yaşananlar hatırlatılarak, “Fatih Terim’in yerinde olsanız ne yapardınız?” şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:
“Türk Milli Takım’ı zaten zor bir dönemden geçiyor. Birliktelik göstermeleri gereken bir noktada böyle şeyler yaşamaları çok üzücü. Ben çok üzülüyorum ve hayâl kırıklığı yaşıyorum. Çünkü yazık oluyor. Hem bireylerde hem de takımlarda karakteri, zor durumlar yaşanırken görürsünüz. O büyük karakteri koymaları gereken bir durumda, böyle şeyler yaşıyor olmaları, onlar açısından da bizim açımızdan da gerçekten can sıkıcı.”

Haberin Devamı