Gazete Vatan Logo
Futbol "2 ay sonra 90 dakika bükeceğiz"

"2 ay sonra 90 dakika bükeceğiz"

F.Bahçe Teknik Direktörü Kocaman, maçların 2. yarılarında kurdukları baskıyı oyunun geneline yayacaklarını söyledi:

"2 ay sonra 90 dakika bükeceğiz"

“İlk yarıya bakarsak pozisyon olarak istediğimiz yerdeyiz. Biz 60’tan sonra güçlü hamlelerimizle maçları kopardık. Yakın zamanda bunu ilk dakikadan itibaren yapacağız.”

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, çok kritik 2 puan kaybettikleri Konya maçının ardından basın mensuplarıyla

sohbet etti. İlk yarı değerlendirmesi yapan tecrübeli hoca, gelecekle ilgili ise umutlu konuştu:

“POZİSYON olarak istediğim yerdeyiz. Onu inkar edemem. Hele ki 6 hafta evveline bakıldığında... Öbür taraftan elimizdeydi ama maç. Aslında pek çok şeyi konuşmuyoruz ama her şey planlandığı gibi gidiyordu. Tam anlamıyla talihsiz bir gol her şeyi böyle yaptı. Sonuçta Konyaspor Marsilya’ya karşı da böyle oynadı.

MAÇIN rakamlarına bakarsanız, Konya maçında defansif bir oyun oynamadığımızı net şekilde görürsünüz. Maçın başında forvetlerimizle başlasaydık bu kez hamlede sıkıntı yaşayacaktık. Amacımız 60’tan sonra güçlü hamlelerle maçı koparmaktı. Çünkü Konyaspor saha yerleşiminde son derece iyi bir takım. Bu maçı kurtuluş maçı olarak görüyorlardı.

Haberin Devamı

‘BASKI YARATAMADIK’

BU nedenle hamleleri çok iyi yaptılar, biz de açıkçası istediğimiz o baskıyı yaratamadık orada. Baskıyı yaratamayınca, hep topu arkadan taşımak zorunda kaldık. Problem buydu. Oyuncu tercihleri kamuoyu ve medya tarafından merak ediliyor. Her şey oyuncu tercihiyle anlamlandırılıyor. Oyunun bütününe bakıldığı zaman başka bir hikaye vardı.

SON 5 maçtan sonra Konya karşılaşmasını da ekleyerek söylüyorum. Biz 60. dakikalardan sonra rakiplerimizi yarım yarım bükmeye başladık. 2 ay sonra tamamen bükmeye başlayacağız. Ama bu oyun bir plan dahilinde gidiyor. Tabii ki plan bozan şeyler oluyor süreç içerisinde. Avantajlar ya da dezavantajlar yaratabiliyor süreç.”