Gazete Vatan Logo
Futbol '20 kişiyle defans yaptılar'

'20 kişiyle defans yaptılar'

Almanya'nın Polonya ile golsüz berabere kaldığı maçta, "Takıma yeterli katkı sağlamadı" diye eleştirilen Mesut Özil, "Polonya bize karşı 20 kişiyle defans yaptı" diye kendini savundu.

'20 kişiyle defans yaptılar'

Polonya-Almanya maçındaki futbolu nedeniyle ARD televizyonu yorumcusu Mehmet Scholl tarafından da, "Mesut'un vücut dili takıma uyum sağlayamadığını gösteriyor" diye eleştirilen Mesut Özil, "Almanya formasıyla sahada olan her arkadaşım yüzde yüz elinden geleni yapıyor. Ama bazen bu yüzde yüzlük gayret de galibiyet için yeterli olamayabiliyor" dedi.

Öte yandan Polonya karşısında oynanan oyundan memnun olmayan Alman spor basını, defanstaki futbolcuların gayretinin ileri uçta görülmediğini yazdı.

SON 10 YILIN EN İYİSİ

Almanya A Milli Futbol Takımı'nda son on yılın en iyi gol hazırlayacısı Mesut Özil oldu. 2006 senesinde Almanya Milli Takımı'nın başına geçen Joachim Löw'ün 2009 yılında milli takıma ilk defa aldığı Mesut Özil, Löw döneminin en iyi asist kıralı olmayı başardı. Mesut Özil, bu dönemde 19 golü kendisi atarken, milli takım formasıyla 37 golün de hazırlayacısı oldu.