Gazete Vatan Logo
Futbol Arjantin öldü öldü dirildi

Arjantin öldü öldü dirildi

Karşısında beklediğinden daha sağlam bir İsviçre bulan Arjantin, uzatmalar sonunda tur atladı

Arjantin öldü öldü dirildi

KOLAY maç yok demiştik. Öyle de sürüyor. Kupada yoluna devam eden ‘ağır abiler’den Arjantin de İsviçre karşısında zorlandı ama sonunda çeyrek finale çıkan taraf oldu.

BAŞKAN Blatter’in ülkesi etkili başladı mücadeleye. 28’de maestroları Shaqiri sağdan şık çalımlarla çizgiye inip penaltı noktasına çevirdi, Xhaka’nın şutunda Romero’nun ayakları devredeydi. Hemen sonrasında Arjantin’in atağı geldi. Di Maria’nın ortasında seken topta Lavezzi’nin şutu Benaglio da kaldı.

39’DA hızlı gelişen atakta yine Shaqiri, önündeki 2 rakibe rağmen Drmic’e attı fakat aşırtması etkisizdi. İlk yarı da böylece golsüz bitti.

2. devreye yine hızlı giren İsviçre, 50’de frikikten Shaqiri ve 51’de Drmic’in şutlarında ağları bulamazken sonrasında Messi önderliğinde Arjantin’in baskısı başladı. 59’de Rojo, 62’de ise Higuain kaleci Benaglio’yu geçemedi. 78’de ise Leo Messi gole yaklaştı ama Benaglio duvar olmaya devam etti ve uzatmalara gidildi.

DEVREYE?MESSI?GİRDİ

İKİ takımın da yorgunluğunun tempoyu düşürdüğü bu bölümde 109’da Di Maria ceza yayının sağından müthiş vurdu ama yine kaleciyi aşamadı. İbreler yavaş yavaş penaltıları gösterirken 118’de bu dünyadan olmadığını ispatlarcasına müthiş çalımlarla ceza alanına doğru giren Messi, sağdan gelen Di Maria’yı gördü, o da plaseyle ağları buldu: 1-0.

Haberin Devamı

ARDINDAN İsviçre için kader anı yaşandı.. 120+1’de sağdan gelen ortaya Dzemali yakın mesafeden kafayı vurdu direkten döndü, yine aynı oyuncuya çarpan top bu kez auta çıktı. Ve Tangocular Messi önderliğindeki kupa yürüyüşünü zor da olsa sürdürdü.