Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "7'den 75'e korttayız"

"7'den 75'e korttayız"

İpek Şenoğlu, Bridgestone Cup'la isteyen herkesin her yaşta tenis oynayabileceğini gösterdiklerini söyledi:

"7'den 75'e korttayız"

“Bu turnuvayı yaparken 2 tane hedefim vardı. Biri benim oynadığım profesyonel seviyede, profesyonel olmayan kişilerin de oynamasını sağlamak. Diğeri sosyal sorumluluk adına bir şeyler yapmak. 18-75 yaşları arasında 609 sporcu katıldı turnuvaya. En genç sporcumuz 85 yaşında. Turnuvanın masrafları çıkıktan sonra kalan geliri Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) aktaracağız.”

BU sene 6.’sını düzelenen Bridgestone İpek Şenoğlu Cup’ın mimarı, İpek Şenoğlu ile turnuva hakkında detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. İşte Şenoğlu’nun VATAN’a özel söyledikleri: “609 sporcu katılımı oldu turnuvamıza. Bu gerçekten çok güzel bir rakam. Yaş aralığımız 18-75. 75 yaşında oynayan 7 sporcumuz var. 85 yaşında sporcumuz da bulunuyor. Bu aslında tenisin her yaşta oynanabileceğinin güzel bir göstergesi. Benim en büyük hedeflerimden biri buydu. Yani isteyen herkesin, her yaşta tenis oynayabileceğini göstermekti.

TURNUVAMIZ bu sene Dalyan Kulüp’te ve pazar günü sona erecek. Turnuvanın masrafları çıktıktan sonra kalan geliri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) aktaracağız. Geçen sene de KAÇUV ile beraber çalışmıştık. Geçen sene orada oda sponsoru olduk, bu yıl da sponsorların desteğiyle 2. evin yapımına başlandı ve biz de ona destek olacağız. Sponsorluklarımız büyüdükçe bizim de tabii desteğimiz arttı. Burada aslında ben sadece vesile oluyorum. Asıl katkı sporcuların ve sponsorlarımızn.

Haberin Devamı

‘2 HEDEFİM VARDI’

BENİM bu turnuvayı yaparken 2 tane hedefim vardı. Biri benim oynadığım profesyonel seviyede, profesyonel olmayan kişilerin de oynamasını sağlamak. Diğeri sosyal sorumluluk adına bir şeyler yapmak. Bu sebeple böyle bir organizasyonu hedefledik. Hedeflerken de dedik ki, madem böyle güzel sponsorlar bulduk, bunların üstüne bir şey daha katalım, böyle çıktı aslında fikir.

BRIDGESTONE’LA bu sene isim sponsorluğu için anlaşmamızın son yılıydı. Onu 3 yıl uzattık. Her geçen yıl daha da zorlaşıyor şartlar ama ben yaşadığım sürece bu turnuvayı devam ettirmek ve güzel şeylere vesile olabilmek istiyorum.”

Haberin Devamı

“ŞİMDİKİ imkanlarla oynamak isterdim ama oyanığım zamanki yerimi de kaybetmek istemezdim. Çünkü birçok şeyin ilkini ben başardım, onun yeri de hiç değişmeyecek. Sanırım bundan da vazgeçmek istemezdim.”
İpek Şenoğlu, Türkiye’de kulüpler olarak kâra geçebilecek tek spor branşının tenis olduğunu söyledi.

Güzel: Markayı sporla birleştirdik

BRİSA Pazarlama Direktörü Evren Güzel, uzun zamandır spora ve sporculara destek olduklarını söyledi: “40 yıl önce kurulan Brisapor’dan sporcular olimpiyatlara katıldı. Bridgestone 2024’e kadar olimpiyatların organizasyonun partneri. 2020 Paralimpik Oyunları’nın da sponsoru. İpek Şenoğlu’nun söylediği gibi sürdürülebilirlik önemli. ‘Türkiye’de Bridgestone markasını sporla nasıl birleştirebiliriz?’ dediğimiz noktada İpek’le bir araya geldik.”