Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Alex'e vefa gösterilmedi"

"Alex'e vefa gösterilmedi"

Sadettin Saran, İnönü Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

"Alex'e vefa gösterilmedi"

İnönü Üniversitesinin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, İnönü Üniversitesi öğrencileriyle, "Kariyer ve Medya" konulu söyleşide bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Sadettin Saran iş dünyası, medya, spor gibi birçok başlıkta tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

İnönü Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kariyer ve Medya" konulu söyleşiye, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Davut Özbağ, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, akademisyenler ile kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.

Spor bursuyla Amerika'da okuduğunu, belirten Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Amerika'da çok çalışarak, asla vazgeçmeyerek hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Söyleşide gençlere tavsiyelerde bulunan Saran, "Önemli olan bir işi yapmak değil, sevdiğin işi yapmaktır. Sevdiğiniz işi yaparsanız fark yaratırsınız. Hayatınıza tercihleriniz yön veriyor. Önemli olan doğru olanı yapmaktır. Ben bu yola ilk çıktığımda kendi kendime şunu dedim. 'Büyük bir gölde küçük bir balık olmaktansa, küçük bir gölde büyük balık olmayı tercih ederim' Okulumu bitirip Türkiye'ye dönme kararı aldığımda Türkiye buhramlı bir dönemden geçiyordu. Babam dönmemi istemiyordu. Ama ben hayallerimi buruda gerçekleştireceğimi kafama koymuştum. Bu azim sayesinde buralara geldim. Bıkmadan, usanmadan, zor şartlar altında, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Bugün buraya gelmemin en büyük amacıda ben başardım, gençlerde başarabilir mesajını vermektir. Biz Türk gencin daima yanında olduk. Her zamanda yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sorduğu soruları da samimiyetle cevaplayan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Fenerbahçe'ye yapılan saldırı, Türk sporuna vurulmuş en büyük darbedir. Yaşanan bu olayın ardından kamuoyunda verilen mesajlar, takımların, oyuncuların bira araya gelmesi doğruydu. Futbolun bir oyun olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Haberin Devamı

Alex, sadece Fenerbahçelilerin değil, Türkiye'nin sevdiği iyi bir şahsiyet. Bizden biriydi, Türk milletinin örf ve adetinde, iyi insanlara karşı ahde vefa diye geçen bir tabir var. Fenerbahçe formasıyla 245 maça çıkmış, 136 gol atmış, bir çok asist yapmış, saha içindeki beyefendi duruşu ile aile yaşantısıyla bir çok Türk gencine ilham kaynağı olmuş bu örnek şahsiyete, yeteri kadar ahde vefa örneği gösterilmedi.

Fenerbahçe 3 Temmuz sürecinde büyük birliktelik örneği sergiledi. Fenerbahçe'nin yerinde bir başta takım olsa bu birlikteliği sağlayamazdı. Fenerbahçe'yi Türkiye'de özel olmasını sağlayan unsur gösterilen bu sevgidir. Fenerbahçelilerin bu duruşu, takımlarına bu kadar sahip çıkmalarının Dünya'da başka bir örneği yok.

Amerika Başkanı Obama ile soykırım meselesini konuştuk. Obama'ya, Türklerin asla soykırım yapmadığını söyledim. Amerika'da bu durumu her yerde ifade ettim, etmeye de devam ediyorum.

Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu da birçok spor salonları açtık. Bu spor salonlarımızı açmaktaki en büyük amacımız, Türk gençliğine sahip çıkmaktır. Açtığımız bu spor salonunda şimdi binlerce genç spor yapabiliyor. Kim bilir belki birkaç yıl sonra o spor salonlarından, bayrağımızı en başta dalgalandıracak dünya şampiyonları çıkacak.

Haberin Devamı

Yüzme'ye devam ediyorum. Bu yaşta halen devam etmemin amacı ise gençlere iyi örnek olabilmektir. Ben başarabiliyorsam sizde başarırsınız. Yeter ki isteyin. Bir insanın spor yapıp, sağlıklı yaşaması çok önemli. Hayattaki en önemli varlığımız sağlığımız. Sağlıklı olmasak ne ailemize faydamız olur, ne sevdiklerimize, nede insanlığa faydamız olur.

Öğrencilerden gelen Soma faciasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna, ders çıkarılması gereken bir olay olduğunu belirten Saran, "Soma faciası Türk milletinin kalbinde derin yaralar açtı. Bizde Saran Holding olarak bu yaraların üzerine merhem sürelim dedik ve Soma'da da bir spor salonu yaparak oradaki insanların acısını paylaşmak istedik. Haftaya bu spor salonumuzu Soma halkının hizmetine açacağız" dedi.

Haberin Devamı

Bu açıklamaların ardından öğrencilerin uzun süre Sadettin Saran'ı alkışladılar.

Söyleşinin sonunda, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Davut Özbağ, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a plaket takdim etti. Sadettin Saran ise Prof. Dr. Özbağ'a, Fenerbahçe forması hediye etti.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni de ziyaret eden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe ve akademisyenlerle sohbet etti. Üniversite içinde öğrencilerle sohbet eden Saran, İletişim Topluluğu Yönetiminde yer alan öğrencilerle öğle yemeği yedi ve sohbet etti. Sıcak ve samimi bir sohbetin ardından Saran gençlerle vedalaştı ve İnönü Üniversitesi'ndeki programını tamamladı.