Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Almeida kalır Fernandes gider'

'Almeida kalır Fernandes gider'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, iki Portekizli yıldızın takımdaki gelecekleriyle ilgili açık konuştu:

'Almeida kalır Fernandes gider'

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Şevket Belgin’in adı verilen yeni spor salonunun açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Hugo Almeida ve Manuel Fernandes’in sözleşmelerinin uzatılması konusunda önemli açıklamalar yaptı.

ORMAN, bu sezon 12 gol atan ve beklentilere karşılık veren Almeida için “Kendisiyle konuştum. Bu sene hem performansı hem kulübü ve arkadaşlarıyla olan uyumu inanılmaz. Almeida artık bizden biri gibi. Son derece pozitifiz. O da bizim camiamız ve kulübümüzle pozitif, anlaşmak istiyoruz. Kendisi de anlaşmak istediğini söylemiş, aynı kanıdayım. Bir an önce bizim yaptığımız teklifi kabul etmesini ve sözleşme imzalamasını bekliyoruz” dedi.

‘İSTEĞİ GÖRELİM GEREKEN YAPILIR’

ORMAN, Fernandes’le ilgili ise “Şu an kulübün oyuncusu ve bizden para almakta. Kimse gönül için burada değil, ücret karşılığında burada, tıpkı diğer oyuncularımızın da olduğu gibi. Aldığı ücretin karşılığını vermeli. Davranışlarında düzelmeler var. Önder Özen ve teknik heyet olumlu rapor verirse biz de anlaşma zemini oluşturmaya çalışırız. Sezon başında kendisine Beşiktaş’ta devam etmesini istediğimi söylemiştim ama maalesef talepleri her gün arttı. Bir samimiyet görmediğimiz için görüşmeleri durdurduk. Bundan sonra duruma bakacağız” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ’IN çok büyük bir camia olduğunu belirten Orman, “Burası dünya çapında bir kulüp. Avrupa’da ismi geçen kulüplerin ülkelerinin nüfusları kadar Beşiktaş’ın taraftarı var. Bizim oynadığımız bazı takımların taraftarları kadar bir topluluk biz de havaalanına oyuncu karşılamaya gidiyor. Dünyanın en iyi imkânlarına sahip, ücretlerin tıkır tıkır ödendiği bir kulüp var. Burası kıymeti bilinecek bir kulüptür. Burada oynamak için oyuncular arzu ve istek içerisinde olacaklar. O arzu ve isteği gördüğümüzde zaten biz de gereken her şeyi yapıyoruz” diyerek önemli bir mesaj da verdi.

‘Derbiyi iyi bir hakem yönetsin’

ORMAN, derbi öncesi gerilimi artıracak açıklamalarda bulunmanın doğru olmadığına inandıklarını belirtip, “G.Saray derbisine iyi bir hakem atanmasını diliyorum ki bu kadar fazla hakem hatasının olduğu bir dönemde yine sıkıntı ortaya çıkmasın. Biz oyuncularımızla, teknik kadromuzla gurur duyuyoruz. Pırlanta gibiler, Beşiktaş camiası sahadaki davranışlarıyla kendisine yakışacak şekilde hareket ediyor.

G.Saray maçında da çıkacağız ve topumuzu oynayacağız. Normal bir derbi, abartılacak bir şey değil. Sadece güzelliklerle anılan bir derbi olsun inşallah.”

‘Ecdadımızı yaşatacağız’

BJK Süleyman Seba Spor Tesisleri içerisinde yapımı tamamlanan ve siyah-beyazlıların hem eski kalecisi hem de eski yöneticisi olan Şevket Belgin’in adının verildiği spor salonu dün açıldı. Orman, vefatının ardından mirasını kulübe bağışlayan Belgin’le ilgili “Sayın Şevket Belgin son derece müstesna bir kişiydi. Şöhret peşinde koşmadı. Sevgili Süleyman ağabey ile Beşiktaş’a karşılıksız paralar verdiler” dedi.

İSTANBUL’DA ve Anadolu’da nice tesisler yapacaklarını belirten Orman, “Büyüklerimizin adlarını bu tesislere vereceğiz. Bize yakışan ecdadımızı yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

'Ersan'ın kartına itiraz edeceğiz'

BURSA maçında Ersan’a gösterilen kırmızı kart ve hakemlerle ilgili konuşan Orman, şunları söyledi: “Ersan rakibine kırmızı kartı gerektirecek bir hareket yapmadı. O karta itiraz edeceğiz. Hakem pozisyonu kendisi görmedi, çizgi hakeminin ifadesine göre karar verdi. Orta hakem yardımcısının kararını irdeleyecek durumda değildi. Çizgi hakeminin kararı yanlış.

STADIMIZ yok, kendi paramızla stadımızı yapıyoruz. Bir yandan futbol takımının, basketbol takımının ocak ayı maaşları var. Stat gelirimiz olmadığı fakat stat giderimiz çok olduğu halde tüm takımlarımızın parasını ödüyoruz. Biz tüm bu mücadeleleri yaparken yanlış hakem kararlarıyla yenilmek istemiyoruz.”

Haberin Devamı