Gazete Vatan Logo
Şampiy10 "Altın kızlar" dağıldı!

"Altın kızlar" dağıldı!

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda golbolda şampiyonluğa ulaşarak Türkiye adına bir ilke imza atan kadın milli sporcular, takımı bırakma kararı aldı.

"Altın kızlar" dağıldı!

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun branşları arasında yer alan golbolda, 2016 Rio'da altın madalya kazanarak tarihi başarıya imza atan kadrodaki Sümeyye Özcan, Buket Atalay, Gülşah Düzgün, Seda Yıldız, Sevda Altunoluk ve Neşe Mercan, "ilgisizlik, sakatlık ve hamilelik" gerekçesiyle çalışmak için toplanamadı.

2016 Rio'daki kadroda yer alan milli takımın kaptanı Buket Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, golbolda 7 yıl boyuncu başarılı bir dönem geçirdiklerini söyledi. Avrupa ve dünya şampiyonası ile olimpiyatlarda tarihi başarılar elde edildiğini anlatan Buket, "Tarihe adımızı altın harflerle yazdırdık." dedi.

2016 Paralimpik Oyunları'nda namağlup amaçlarına ulaştıklarını vurgulayan Buket, şöyle konuştu:

"Daha sonra kısır bir döngüye girdik. Federasyonla, antrenör ve sporcu arasında bir kopukluk oldu. 7-8 aydır kimse bireysel ve takım olarak antrenman yapamadı. Benim de omzumda ağır bir sakatlığım vardı. Paralimpik Oyunları'na bu şekilde hazırlanmıştım. Şu anda hala çözümlenemedi sonuçlar. Kampta olmuyor. Bu yüzden ben milli takım hayatımı sonlandırma kararı aldım. Bizim için çok üzücü oldu. Çünkü çalışmalarımızı devam ettirseydik, 15 yıl katıldığımız turnuvalarda ilk 3'e kalacak şekilde altyapımız vardı. Kısmet değilmiş. Çok istiyorduk ama olmadı."

Haberin Devamı

"Bir takım oluşturulamadı"

Milli sporcu Sümeyye Özcan ise geçmişteki başarıların 2020 Tokyo ve sonrasında da artarak devam etmesini arzuladığını belirtti.

Başarıyı sürdürecek güç ve altyapıya sahip olduklarını vurgulayan Sümeyye, şunları söyledi:

"Birkaç kez antrenörümüzü 'Bizim Avrupa şampiyonamız var. Ne zaman çalışmalara başlayarak kampa gideceğiz?' diye sorduk. 'Benim bir yetkim yok, sözleşmem sona erdi.' dedi. Olimpiyatlardan sonra çok uzun bir süre ne genel müdürlük, ne federasyon, ne de antrenörümüz, bize turnuvaya gidip gitmeyeceğimizi ya da kampların olup olmayacağına dair bilgi vermediği için herkes kendine planlar çizdi. Kimisi okuluna yöneldi, kimisinin sakatlığı nedeniyle tedavi olması gerekiyordu. Bazılarının ailesi araya uzun süre girdiğinden ve haklı gerekçelerden dolayı göndermek istemedi. Bir takım oluşturulamadı. Bir ekip kurulamadı. Ekibimiz oluşturulamadığı için milli takımı bırakmak zorunda kaldım."

Haberin Devamı

"Kişisel problemlerimiz de oldu"

Sevda Altunoluk da Paralimpik Oyunları'ndan sonra sıkıntılarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Sakatlık yaşamalarına karşın kimsenin ilgilenmediğini savunan Sevda, "Kişisel problemlerimiz de oldu. Antrenörümüzle çok mücadele ettik. Son zamanlarda antrenmanlara geç kalındığı, toparlanamadığımız için de Ankara'da okurken okulumu Tokat'a taşımak zorunda kaldım. Arkadaşlarımız toparlanamadığı için bıraktım. Tamamen bırakma sebebim saydıklarımdan ötürüdür." ifadelerini kullandı.

"Çocuk yapmaya karar verdik"

Kadronun başarılı isimlerinden Gülşah Düzgün ise takımın geleceğinin belirsizliği nedeniyle farklı ailevi kararlar aldığını anlattı.

Golbol Erkek Milli Takımı oyuncusu Okan Düzgün ile evli Gülşah, şunları kaydetti:

"Ben üç yıldır evliyim. Eşim de golbolda milli sporcu. Olimpiyatlara hazırlanmak için gerçekten çok fedakarlık yaptık. Biz bir aileyiz neticede. Federasyondaki belirsizlikler yüzünden çocuk yapmaya karar verdik. Bizle ilgilenen olmadığı, gereken değeri olimpiyat şampiyonu olmamıza rağmen, göstermedikleri için herkes yoluna bakmak zorunda kaldı."

Haberin Devamı

Neşe Mercan ise Paralimpik Oyunları sonrası takımın çalışmalarına uzun süre ara verildiği için bıraktığını dile getirdi.