Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Altını rekorla istiyorum!"

"Altını rekorla istiyorum!"

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda hem 100 metrede hem de 4x100’de yarışacak olan Jak Ali Harvey, VATAN’a konuştu:

"Altını rekorla istiyorum!"

“Yarıştığım 2 dalda da şampiyonluk istiyorum. Bunun yanı sıra bu seneki en büyük hedeflerim ilk olarak şampiyona rekorunu daha sonra da Avrupa rekorunu tarihe gömmek.”

ALMANYA’NIN Berlin şehrinde salı günü başlayıp 12 Ağustos’ta sona erecek olan olan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda milli forma ile mücadele edecek sporculardan Jak Ali Harvey, organizasyon öncesi VATAN’ın sorularını yanıtladı. İşte 29 yaşındaki atletin söyledikleri:

“YARIŞTIĞIM iki dalda da altın madalya almak istiyorum. Yani 100 metre ve 4x100 bayrak yarışı. Bunun yanı sıra bu seneki en büyük hedeflerim ilk olarak şampiyona rekorunu kırmak. Sonra da Avrupa rekorunu kırmak. Bu ikisi benim en büyük hedefim.

100 metrede derece anlamında bir hedef belirlemiyorum kendime. Kendimi bu anlamda sınırlandırmak istemiyorum. Eğer bir dereceye odaklanırsam kendimi limitlemiş olurum. Atletizm limitleri zorlamak demektir. Ben iyi çalıştıkça, yaptığım şeyi en iyi şekilde yapmaya devam ettikçe biliyorum ki zamanlarım gelişecek. O sebeple Avrupa Şampiyonası’na gelirken kendime bir derece hedefi belirlemedim.

Haberin Devamı

‘HEPİMİZ SAKATTIK’

TABİİ ki hem 100 metrede hem de bayrak yarışında altın almak isterim. Benim için 100 metreyi geçen sene kazanmış olsaydım bu sene daha önemli olurdu. Çünkü unvanımı korumam gerekirdi. Ama foto-finişle kaybettim. Takım mücadelesine baktığımızda ise ben de tüm takım arkadaşlarım da sakatlığımız olmadığında neler yapabileceğimizi biliyoruz. Geçen seneki Dünya Şampiyonası’nda neredeyse hepimizin bir sakatlığı vardı. Kimimizin midesinde, mesela benim belimde, Ramil’in kalçasında sıkıntılar vardı. Buna rağmen finale kaldık. Umarım Berlin’de hepimiz sağlıklı oluruz da iyi bir yarış çıkartırız.”

TEK KELİME İLE:

Türkiye: Çok fazla beklenmedik şey var, çok fazla öğrendiğim şey var. Bununla birlikte ‘yeniden doğuş’ ve ‘değişim’ de diyebilirim. Türkiye için tek kelime bulmak çok zor. ‘

Olimpiyat: Ev.
JamaIka: Dersler.
Hız: Boşluk.
Pist: Gelişim.
Çıkış Silahı:
Adrenalin.
Aşk: Huzur.
9.58: Nirvana.
JAK ALİ’YE GÖRE
TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ

Haberin Devamı

100 metre: Ben.
200 metre: Ramil Guliyev.
100 metre engelli: Şevval Ayaz. Çünkü gelişimi benim gördüğüm kadarıyla olağanüstü.
3 Adım Atlama: Necati Er ve Can Özüpek. Geçen sene onlarla konuştuğumda bir hedef koymaları gerektiğini söylemiştim. Gerçekten çok iyi geliştiler. Gelecek seneki şampiyonalarda Can bence büyük iş yapacak.
400 Engelli: Yasmani Copello.
Cirit Atma: Eda Tuğsuz. Gerçekten çok etkileyici.

Tüm sporculara başarılar diliyoruz’

TURKCELL Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün şunları söyledi: “Berlin’deki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda tüm sporcularımızın, bayrağımızı gönderin en üstüne taşımak için terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceğini biliyoruz. Bu organizasyonda yarışacak tüm atletlerimize ve antrenörlerimize madalya yolunda başarılar diliyoruz. Turkcell olarak Türk atletizminin daha da gelişmesi ve ülkemize daha büyük başarılar gelmesi için desteğimizi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı