Gazete Vatan Logo
Futbol 'Arda'nın peşini bu yıl için bıraktık'

'Arda'nın peşini bu yıl için bıraktık'

Taraftarı ikiye bölen Arda Turan transferiyle ilgili bir açıklama da G.Saray’ın basın sözcüsü Şükrü Ergün’den geldi

'Arda'nın peşini bu yıl için bıraktık'

Ünal Aysal’ın G.Saray’da başkanlık görevine başlamasından kısa bir süre sonra İspanya La Liga’nın güçlü takımlarından Atletico Madrid’e transfer olan ve o zamandan bu yana bazı sarı-kırmızılı taraftarların yeniden döneceği günü beklediği, bazı taraftarların ise geri dönmesine şiddetle karşı çıktığı Arda Turan, son dönemde gündemden düşmek bilmiyor.

Başkan Aysal’ın son olarak “Atletico Madrid’in sahibi Gil Marin, teknik direktörleri Diego Simeone’nin bu sezon Arda’ya çok ihtiyacı olduğunu söylemesi nedeniyle Arda transferini bu sezon için düşünmüyoruz. Şimdilik bu transferi rafa kaldırdık” demesinin ardından milli yıldızla ilgili bir açıklama da dün geldi. Sarı-kırmızılıların yönetim kurulu üyesi ve kulüp sözcüsü olan Şükrü Ergün, Radyospor’a konuştu ve Arda Turan ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

‘ARDA BİZİM KAPTANIMIZ’

“Atletico Madrid Kulübü’nün sahibi Gil Marin, bu konuyu bu sene için kurcalamamız konusunda ricacı olmuş. Biz de bu işin peşini bu sene için bıraktık şimdilik. Artık Arda’nın kafası daha fazla karışmasın, takımına konsantre olsun. ‘Önümüzdeki sene bakacağız’ dedik. Profesyoneller düzeyinde bir temas oldu. Arda, kulüpler anlaşırsa bu sene de gelebilirdi. Arda örnek bir G.Saraylı, bizim kaptanımız. Her zaman G.Saray’a dönmeye hazır olacaktır.”

TFF’nin bu sezon uygulamaya koyduğu 6+0+4 yabancı oyuncu kuralına ilişkin AB vatandaşı olan yabancı oyuncularının mahkemelere gereken davaları açtığını da belirten Ergün. Bu konuyla ilgili ise, “AB pasaportu taşıyan oyuncularımız Türk mahkemelerinde davalarını açtılar. Her an mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkabilir. Böyle bir beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı