Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Avrupa’da olacağız!’

‘Avrupa’da olacağız!’

Şenol Güneş temkinli konuştu ama iddiasını da ortaya koydu

‘Avrupa’da olacağız!’

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Videoton maçıyla ilgili temkinli konuştu ama iddiasını da ortaya koydu.

Şenol Güneş: “Rakip iyi bir takım ama bu maç, bir yıllık beklentiye cevap vereceğimiz karşılaşma olacak. Avrupa’da olmayı başaracak güçteyiz.”

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan’ın Videoton takımıyla karşılaşacak Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, gol yemeden kazanmalarının rövanştan önce kendilerine avantaj getireceğini söyledi.

TECRÜBELİ teknik direktör, Videoton’la oynanacak olan ilk maçın çok kritik olduğunu belirterek, maçı şu şekilde değerlendirdi: “UEFA Avrupa Ligi’nde ilk resmi maçımızı oynayacağız. Gruplara kalabilmek için çok kritik bir maç yapacağız. Bir yıllık sezonun beklentisine cevap vereceğimiz bir maç olacak. Avrupa’da mücadele edebilmek, kulübün uluslararası alanda daha bilinir olması için çok önemli. Bunu başaracak güçteyiz. Rakip iyi bir takım, oyun disiplinine bağlı, göze hoş gelen savunma anlayışını iyi yapan, hücuma da teknik ve çabuk oyuncularla iyi çıkan bir takım.

‘HER 2 MAÇ DA ÖNEMLİ’

BU, ilk maçta her şeyin bitmeyeceği bir eşleşme olacaktır. İki maçta da alacağımız sonuçlar önemli olacaktır. Gol yemeden kazanmak bize avantaj getirir. Videoton, küçük bir şehirin takımı ancak bu zayıf olarak değerlendirilmeleri anlamına gelmez. Avrupa Ligi’nde Gent takımı onlar karşısında baskılı oynadı ancak turu geçemedi.

VIDEOTON iyi savunma yapan bir takım. 4 maçta 1 gol yedi. Hızlı da hücuma çıkarak Gent’i 1-0 ve 3-0’lık sonuçlarla eledi. Yaptığı savunmayla onları sinirlendirdi. Avrupa Kupası maçları her oyuncunun zevkle oynayacağı maçlardır. Bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Karabük maçından daha güzel bir maç olacağı kesin. Yeteneği de ortaya koyduğumuz zaman onlardan aşağı kalmayacağımızı göstereceğiz. Sabırlı olduğumuz kadar, agresif ve hızlı oynayacağız. Umarım gol yemeden kazanıp ikinci maça avantajlı bir skorla gideriz.”

Fırtına kanattan esecek

TRABZON dün yaptığı idmanla Videoton hazırlıklarını tamamladı. Tüm futbolcuların yer aldığı antrenmanın basına açık bölümünde ısınma hareketleri yapan bordo-mavililerin daha sonra ise taktik ağırlıklı çalıştığı öğrenildi.

ŞENOL Güneş’in futbolcularını duran toplar için uyardığı belirtilirken, Volkan ve Olcan’la yaptığı görüşmede “Rakibin zayıf karnı kanatlar. Yapacağınız bindirmelerle savunmanın dengesini bozun” dediği öğrenildi.

Sol Bamba: Ciddi oynamalıyız

VIDEOTON maçı öncesi Şenol Güneş’le birlikte basın toplantısına katılan Sol Bamba, saha avantajlarını kullanmaları gerektiğini söyledi. Bamba, “Karşımızda kolay alt edilecek bir takım yok. 2 ayaklı bir mücadele. Sahamızda avantajımızı kullanarak, iyi bir sonuç alıp oraya rahat bir şekilde gitmemiz gerekiyor. İki maçı da ciddi oynamamız gerekiyor. Turu geçmemiz, gruplara kalmamız oyuncu olarak da bize katkı sağlayacak. Ligde de yüksek hedeflere oynuyoruz. İkisinde de en üst yere kadar gitmek istiyoruz. Bu maç bizim için yeni bir başlangıç” dedi.

Trabzon gol olup yağacak

KARABÜK deplasmanında gol pozisyonuna girmekte zorlandığı için eleştirilen Trabzon, Videoton maçında bu imajı silmek istiyor. Şenol Güneş sakatlığı geçen Halil Altıntop’un yanında hücum gücü yüksek Volkan Şen ve Olcan ikilisine şans verecek. Colman, Soner ve Zokora da bu 3’lüyü paslarıyla besleyecek.

CEZALI Tolga yerine de son 1 yıldır formaya hasret kalan Onur yeniden 11’e dönüyor. Yeni transfer Bamba ve Giray’la da rakibin gol ayaklarına pranga vurulacak.

‘Gol atmak istiyoruz’

TRABZONSPOR’UN Avrupa Ligi play-off’undaki rakibi olan Videoton’un teknik direktörü Paulo Souza, mutlaka gol bulmaları gerektiğini söyledi. Souza, dünkü basın toplantısında, “Trabzon’a gol atmaktan başka bir düşüncemiz yok. Genellikle maçlarımızda inanca bağlıyız. İnanıyoruz ve kazanıyoruz. Rakibin kaliteli futbolcuları var. Biz de deneyimli futbolcularla buraya geldik. Elimizden geleni yapacağız. En azından bir gol atmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı