Gazete Vatan Logo
Futbol 'Aybaba sorularından sıkıldım artık'

'Aybaba sorularından sıkıldım artık'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor’un canlı yayınında kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı

'Aybaba sorularından sıkıldım artık'

-Oyuncularımız arasında çok büyük ücret farklılıkları vardı. Bizim de sezon başında amacımız bu farklılıkları ortadan kaldırmaktı.

-Beşiktaş büyük camiadır. Gereksiz puanlar kayıpları yaşadık, bu kayıpları yaşamasaydık rakibimizin yerinde biz olurduk. Açıkçası şampiyonluğu kaybettiğimizi düşünüyorum.

-Ben antrenmanlara çok giden başkan değilim. Buna inanmıyorum. Oyuncular profesyonel, bundan etkilenmez.

-Bizim borcu yüksek gösterme gibi bir niyetimiz olamaz. Bu zaten bizim açıklamamız da değil, bağımsız denetim kuruluşlarının raporu. Beşiktaş’ın bütün gelirleri avans olarak alındığı için haliyle borç olarak gösterilmiyor. Kimse kimseyi kandırmasın bu bir borç. Benim zihniyetimin olduğu yerde Beşiktaş taraftarı kandırılamaz.

-Sportif direktöre sıcak bakmıyor değilim, benim düşüncem bu. Yöneticilerin işleri direk olarak futbol olmaması gerekiyor. O yüzden futbolu profesyonel anlamda organize edecek birinin lazım olduğunu belirtiyorum.

-Önder Özen’le anlaşmadık. Şu an anlaştığımız biri yok. Biz halka açık bir şirketiz. Biriyle anlaşırsak bildiririz. Transfer bir kişinin yapacağı değil bir ekibin yapacağı bir şeydir.

-Tüzük geçse de geçmese de ben olağanüstü kongreye gidecektim. 2010 seçiminde karşı karşıya kalıp birbiriyle rekabet eden ekipler şimdi bir araya geldiler, anlamıyorum. Çıkın aday olun.

-İbrahim Altınsay benim çok sevdiğim, saydığım bir ağabeyimdir. İbrahim Altınsay yeni yönetim karmaşasından çok çabuk pes etti. Ben durumu toparlayabilirdim ama mesele medyaya düşünce geri dönmedi. Tamer Kıran ve İbrahim Altınsay arasında bir problem yok. Tamer Kıran da İbrahim Altınsay’ı sever. Yeni yönetim için İbrahim Altınsay’la görüşmedim. O noktaya gelmedik daha.

-Futbol direktörü yabancı olabilir.

-Beşiktaş’ta fikir çatışması olabilir ama er meydanında bırakılmaz.

-İbrahim Altınsay’ı futbol direktörü olarak düşünmüyoruz. Daha önce görüştük, bu işi profesyonel olarak yapamayacağını söyledi.

-Rakiplerimizin de borçları var ama gelirleri bize göre 100 milyon lira fazla. Rakiplerimiz stat yatırımlarını tamamladı. Rakiplerimizle gelir farkını kapatmak için stadımızı yapmamız lazım. Stadı 1 sezonda bitireceğiz. Eğer kongre beni seçerse bir fiil çalışacağım. Çalışmak zorundayım. Beşiktaş’ın nerede oynayacağına daha karar vermedik. Aklımızda bir strateji var. Ona göre harekat ediyoruz. 10 gün içinde yeni stadımızın inşaasına güvenlik önlemleri ile başlıyoruz.

-Bazı şeylerin hesabını soramayız. Mesela ‘Tabata’yı niye transfer ettik’ bunun hesabı sorulmaz.”

-Biz şahsi hırslarımız için karar vermeyelim diye konuştuk. Bunu da kamuoyu önünde tartışmamamız için itina gösteriyoruz.

-Önümüzdeki sene sonunda Beşiktaş’ın borcunun 100′le 200 lira arasında olacağını tahmin ediyorum.

-Her hafta Samet Aybaba gidecek mi kalacak mı sorusuna cevap vermekten sıkıldım. Bizim de onun da vermiş olduğu hatalı kararlar vardır. Sene sonunda beraber oturur karar veririz.

-Bu sene bonservis parası biraz daha harcayacağız. İzleme ekibimiz iyi çalıştı.

-Esasında yabancı sınırlamasına pozitif bakıyorum ama yeterli yerli oyuncu kalitesi yok.

-Yeni yönetimde futbolu tamamıyla profesyonellere devredeceğiz.

-Hilbert’le Beşiktaş kulübü sözleşme yenilemiyor. Bugüne kadar kendisiyle sözleşme görüşmemiz olmadı.

-Bazı mevkilerde yerliye dönme stratejimiz var.

-Fernandes konusunda sıkıntılarımız var tabi ki. Beşiktaş bir kurumdur ve belirli bir stratejisi ve ahlak sınırları var. Beşiktaş’a Fernandes’in kazanılması gerektiğini düşünüyoruz ama bunu beraber konuştuktan sonra karar vereceğiz.

-Almeida da çok değerli bir oyuncudur ama bir sezon içerisinde oynadığı maç sayısı bakımından rahatsızım.

-Stadın ismi İnönü Stadyumu’dur. Şu anda bu ismi değiştirme gibi bir niyetimiz yok.

-Şampiyonlar Ligi şansı bizimle alakalı değil. Biz iki maçımızı da kazanmak durumundayız.

-Şampiyon takımı alkışlama polemiğine girmek istemem ama G.Saray şampiyon oldu, ben Ünal Aysal’ı aradım, tebrik ettim.

Haberin Devamı