Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Ayrım yapmadık herkesi PFDK’ya verdik’

‘Ayrım yapmadık herkesi PFDK’ya verdik’

VATAN, TFF’nin şike konusunda UEFA’ya karşı izleyeceği yol haritasını açıklıyor

Tüm uygulamaları UEFA Hukuku’nu en ince ayrıntısına kadar araştırarak gerçekleştiren TFF, yapılan değişiklikler ve alınan kararlara yönelik “UEFA bu işe ne der?” sorusunun yanıtını hazır tutuyor.

TFF’NİN Antalya’da açıkladığı ve çok sayıda Süper Lig kulübü tarafından tepkiyle karşılanan 58. madde değişikliği ve 15 takımın PFDK’ya sevkiyle ilgili olarak TFF’nin UEFA nezdindeki yol haritasını VATAN açıklıyor...

-EDİNİLEN bilgilere göre öncelikle yapılan bütün işler UEFA hukuku en ince ayrıntılarına kadar araştırılarak gerçekleştirildi. UEFA uygulamaları da didik didik edilerek varılan sonuçlar, yorumlandı ve kararlar ona göre alındı. Ayrıca UEFA’nın “Bunlar nedir?” sorusuna muhatap olunduğunda ise şu açıklamalar hazırlık olarak gündeme getirildi:

‘GECİKTİK FAKAT...’

-BUNA göre Futbol Federasyonu UEFA’ya öncelikle “Biz Profesyonel Disiplin Kurulu’na 22 maç üzerinden sevk gerçekleştirdik. Fezlekeyi baz alarak en küçük ihtimalleri dahi ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Kimseyi ayırd etmiyoruz. Gazete metinlerinde, televizyon ekranlarında ortaya atılan görüşler hep spekülasyondu. İşte gördünüz. Bir anda herkes bağırıp çağırmaya başladı. Ama bu işin kaçarı yok. Temiz olan zaten kurtulur. Biz de göreve bu amaçla geldik zaten. Sevk işlemini yaparken de kimsenin sırtında mensubu olduğu kulübün forması yoktu. Herkes çıkardı. Ayrıca bu hareketle emniyet ve savcılığın yaptığı çalışmaları da biz dikkate almış durumdayız” diyecek.

-YÖNETİM ayrıca 58. madde değişiklikliğiyle şikeye her noktadan ve açıdan cezai müeyyideler getirdilerine dikkat çekecek. Yeni metinle en küçük teşebbüsün dahi cezasız kalmayacağı hatırlatılacak. UEFA’dan gelebilecek “Geciktiniz” suçlamasına da “Ama işi rayına koyduk, bu işi temizliyoruz” denilecek. Sürecin tamamlanarak ceza çıkması durumunda uygulamaya da derhal geçileceği anlatılacak.

Haberin Devamı