Gazete Vatan Logo
Futbol 'Barça parlatamadı biz mi parlatacağız?'

'Barça parlatamadı biz mi parlatacağız?'

Başkan Fikret Orman eleştirilere bizzat yanıt verdi

'Barça parlatamadı biz mi parlatacağız?'

Quaresma Chelsea, Barcelona, Inter’de oynarken ya da iki sezon Beşiktaş’ta parlatılamadı da 15 günde mi parlatılacak. Oyuncuları kaybetme taraftarı değiliz. Futbolcuların alacakları ile biz muhatap oluyoruz.”

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, dün Ceylan Intercontinental Otel’de yapılan ve yaklaşık 6 saat süren Divan Kurulu Toplantısı’nda Quaresma konusunda önemli açıklamalar yaptı. Konunun teknik direktör Samet Aybaba ile alakalı olmadığını dile getiren Orman, “Konu ben ve yönetim kurulu ile alakalı. 10 lira alan kişinin parasını ödeyemiyoruz, 100 lira alanınkini ödüyoruz. Menajerlere ilk günden bu paraları ödeyemeyeceğimizi söyledim” derken, Q7’nin parlatılamadığı eleştirisine ise “Nasıl parlatılacak? Chelsea, Barcelona ve Inter’de oynarken veya Beşiktaş’ta 2 sezonda oynarken parlatılmadı da 15 günde mi parlatılacak? Oyuncuları kaybetme taraftarı değiliz. Oyuncuların alacakları ile biz muhatap oluyoruz” dedi.

‘BONSERVİSİ ÖDENMEDİ’

AYBABA’NIN Quaresma konusundaki sözlerine de değinen başkan, “Aybaba, ‘Kimse Beşiktaş’tan büyük değil’ dedi. Ben de arkasındayım. Herkes haddini bilecek. Hocama edilmiş laf da bana gelmiştir. Hocama ve oyuncularıma laf ettirmem” açıklamasını yaptı. Orman ayrıca Portekizli ile ilgili olarak “18 milyon Euro’nun üzerinde ödenmiş veya ödenmesi gereken durum var. Bonservisinde ödeme yapılmamıştır. Borç olarak durmakta” diyerek önemli bir bilgi de verdi.

‘FULYA’NIN GELİRİ YOK’

ORMAN’IN açıklamalarından öne çıkan diğer ifadeler ise şöyle:

- “KULÜBÜN 3-6 ayda düze çıkacağı sözünü vermedim. Aldığımız kültürde iyi niyetli laflardan sonra ’Amin’ denir. Buna ancak ’Amin’ denilebilir.”

- “CANSİPARANE mücadele veriyoruz. 6 aylık başkanım belki 10 defa işe gitmemişimdir. Bu Tamer Kıran için de geçerli.”

- “FULYA projesinden geleceği iddia edilen kira gelirleri hayâl mahsulü. Ödenen bir kira geliri yok.”

- “TESİSLEŞME konusunda projeler geliştiriyoruz. Proje sözünü, iznini almadan ve imzasını atmadan duymayacaksınız.”

- “BEŞİKTAŞ TV düzelecek. Bunun için bir lisans aldık ve frekans bağladık. Uydudan yayın yapılacak.”

Quaresma’ya son teklif

BEŞİKTAŞ’TA dünkü Divan Kurulu toplantısında başkan Fikret Orman, bu sözleri sarf etti ancak Quaresma ve Tamer Kıran arasında yapılan özel görüşmenin detaylarına VATAN ulaştı. Cuma günü, Q7 ile biraraya gelen Kıran ve Portekizli birbirlerine karşılıklı teklifler sundu.

İLK teklifte Kıran, Quaresma’ya “Ücretini 2.5 milyon Euro’ya indir, 2 yıllık daha kontrat yapalım. Ancak sözleşmenin 2. yılda da geçerli olabilmesi için bu yıl en az 20 maçta oynayacaksın” dedi. Bunun üzerine Q7, “Ücretimi 3 milyona yapayım siz de ‘FEDA’mın karşılığında 20 maçta oynayacağımın garantisini verin” dedi.

KIRAN ise, kendi teklifinde direterek, “2.5 milyonu veririz ve seni Samet hocaya teslim ederiz. Fakat oynayıp oynamayacağın hocanın kararıdır. Biz buna karışmayız” dedi. Bu öneriye de sıcak bakmayan Q7’ye Kıran son olarak “1 milyon 250 bin Euro verelim ve sözleşmemizi karşılıklı olarak fesh ederek yollarımızı ayıralım” teklifinde bulundu ve görüşme tamamlandı. Fakat daha önce çarşamba günü Q7 ile bir kez daha görüşüleceğinin belirtilmesine rağmen bir an önce bu işi halletmek isteyen siyah-beyazlılar bugün Portekizli ile bir görüşme daha yapacak.

ÖĞLEN saatlerinde Ahmet Nur Çebi’nin yatıyla Boğaz’a açılınacak ve Çebi, Tamer Kıran, Quaresma ve menajeri Ahmet Bulut, son kez görüşecek.

‘Arkamızda değil yanımızda durun’

BEŞİKTAŞ Genel Sek-reteri Mesut Urgancılar, spor alanlarındaki şiddetle mücadele edeceklerini söylerken, divan kurulu üyelerine de çağrıda bulundu:

“TFF ve Tahkim bizi baltalamaya çalışsa da şiddete karşı herkesle göğüs göğüse çarpışmaya hazırız. Beşiktaş camiasını tanımış, bilmiş, sıkıntılarını fazlasıyla tespit etmiş ve reçeteyi yazmış yönetimi olarak, arkamızda yer almayın. Gelin, yan yana yürüyelim.”

Haberin Devamı