Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Başkan kal derse yıllarca kalırım"

"Başkan kal derse yıllarca kalırım"

Başta İngiltere Premier Lig ekipleri olmak üzere birçok Avrupa kulübünün listesinde olan Cenk Tosun'dan bir mesaj var:

"Başkan kal derse yıllarca kalırım"

“Burada misyonumu doldurduktan sonra Türk bayrağını yurt dışında güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Ama başkanımız ‘kal’ derse yıllarca kalırım, ‘git’ derse, kulübümüz büyük paralar kazanacaksa ben de gururla giderim.”

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman’ın “20 milyon pounda satmam” dediği Cenk Tosun, beINSPORTS’a özel röportaj verdi. Attığı gollerle her geçen gün değerini katlayan ve giderek daha fazla takımın listesine giren 26 yaşındaki santrfor, hedefleri ve siyah-beyazlı takımdaki geleceği hakkında “Başkanımız karar verdiğinde ben de elbette Avrupa’da oynamak istiyorum. Premier Lig ya da İspanya Ligi büyük ligler. Burada misyonumu doldurduktan sonra Türk bayrağını yurt dışında güzel şekilde temsil etmek istiyorum.

HEDEFİM yine burada şampiyonluk yaşamak. Şampiyonlar Ligi’nde güzel yerlere varmak. Başkanımız ‘kal’ derse yıllarca da kalırım. ‘Git’ derse, kulüp büyük paralar kazanacaksa ben de gururla giderim.

‘BUGÜNLERİ TAHMİN EDEMEZDİM’

KÜÇÜKKEN gerçekten çok büyük hayâller kurmuştum. Yüzde 100’ünden fazlasını gerçekleştirdim. Beşiktaş’ta oynamayı hayâl ediyordum ama vazgeçilmez olmayı, milli takımda 9 numara olmayı tahmin bile edemiyordum. Artık tabii daha yüksek hedefler koydum. Daha da başarmak istiyorum ve onun için daha fazla çalışmam lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘34 maçta 34 gol atsam Real Madrid’de oynarım’
“Ben robot değilim. Şu anda iyi gidiyorum. Benim kötü zamanlarımda Negredo takımı sırtlayacak.”
TAKIMDA forma rekabeti içinde olduğu Negredo’yu öven Cenk şöyle konuştu: “Negredo çok büyük işler başarmış bir adam. Egosu sıfır. Bir röportajında ‘Cenk oynamayı hak ediyor’ dedi. Negredo da hak ediyor ama hocanın bileceği iş. Arkadaşlığımız çok iyi. Oynamayınca trip atan biri değil. Çalışmasına devam ediyor, çok takdir ediyorum. Bazen o, bazen ben atacağım. Şampiyonluklar öyle geliyor. Ben robot değilim. 34 maçta 34 gol atsam Real Madrid’de oynarım. Şu an iyi gidiyorum, özgüvenim de var. Benim kötü olduğum zamanlarda da inşallah o atıp takımı sırtlayacak.”
‘Crystal Palace iyi ki olmadı!’
SEZON başında Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace’a transferinin gündeme geldiğini hatırlatan Cenk, “Premier Lig dünyanın en iyi ligi. Çok tempolu ve güce dayalı, iyi bir futbol oynanıyor. Sezon başında çok büyük rakamlardan bahsedildi. Gurur vericiydi. İngiliz basınında çok ismim geçiyordu. Bu beni çok mutlu etti. Herkes biliyor, Crystal Palace olayı direkten döndü. İyi ki de öyle oldu. Ben hep hayırlısı olsun diye dua ederim. Beşiktaş’ta kalıp Şampiyonlar Ligi ve ligde daha güzel işler yaptım” dedi.
‘Sahadaki kavgalara kimse takılmasın’
CENK, takım içinde büyük kavgaların hiç yaşanmadığını söyleyip “Saha içinde arkadaşlığı unutup takımı düşünüyorsun, ister istemez kavgalar olabiliyor. Maç sonu değil, saha içinde bile anlaşabiliyoruz. Olay orada bitiyor. Saha içinde olanlara o yüzden kimse takılmasın. Ufak tefek şeyler olabiliyor” değerlendirmesini yaptı.
‘En çok Gomez ve Ba...’
BEŞİKTAŞ’TA birlikte oynadığı santrforlar hakkında konuşan Cenk, “Demba Ba ve Gomez’den çok şey öğrendim. Onlarla Almanca iletişim halinde olduğum için bana çok yardım ettiler. Aboubakar da genç olmasına rağmen özellikli bir oyuncu, önü açık. İleride inşallah iyi paralara, iyi takımlara satılır” yorumunu yaptı.
‘Bize karşı 11 kişi defans yapıyorlar!’
MAÇ seçtikleri yönünde yapılan yorumlara katılmadığını belirten Cenk, şöyle konuştu: “Ligde elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bize karşı 11 kişi defans yapılıyor. Herkes bize karşı kendisini göstermek, kanıtlamak istiyor. Bu yüzden bize karşı sadece futbol değil, başka işler de yapılıyor.”
Takım idmanı yetmiyor’
CENK, sezon başında çok sıkı çalıştığını ve şu an çok güçlü hissettiğini söylerken “Keşke önceki yıllarda da sezon başında özel hocayla çalışsaymışım. İdmanlardan sonra sakatlanmamak için en çok karın ve bel bölgesini kuvvetlendirme çalışmaları yapıyorum. Tedavimi, masajımı aksatmiyorum” derken genç sporculara ise şu tavsiyeyi verdi:
“EKSTRA idman yapsınlar. Takım idmanı ile bir yere kadar gidebiliyorsunuz, özel antrenmanlar şart.”
4 maçta 10 puanı biz de düşünmüyorduk’
ŞAMPİYONLAR Ligi kuraları çekildiğinde sevindiklerini kaydeden Cenk, “Ama 4 maçta 10 puan alacağımızı düşünmüyorduk. Avrupa’da çok iyi işler yapıyoruz bu sene. Hedefimiz gruptan 1. çıkmak. Maç maç gitmeliyiz. Burası çok büyük bir turnuva” açıklamasını yaptı.
‘İşi başta sıkı tutamadık’
MİLLİ takımda arkadaşlık sorunu olmadığını söyleyen Cenk, Dünya Kupası vizesi alamamızla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Maalesef her zamanki gibi sonlara bıraktık, başta sıkı tutmadık işi. ‘Biz bitti demeden bitmez’ olayına getirmeye çalıştık. İlk başlarda konsantre olamadık. İzlanda maçıyla koptuk. Finlandiya maçında 2 gol attım ama turnuvaya katılamadığımız için sevincimi paylaşamadım. İzlanda’ya da goller atıp haykıra haykıra sevinmek isterdim ama olmadı.”
‘150 milyon Euro beni güldürüyor’
CENK kendisi hakkında yapılan capslerin hoşuna gittiğini ifade ederken “150 milyon Euro yorumları beni güldürüyor” dedi.

Haberin Devamı