Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Başkanı seviyorum ona cevap vermem!"

"Başkanı seviyorum ona cevap vermem!"

Red Bull Leipzig forması giyen Bruma, Başkan Özbek'in "Para kazanmak için satmadık. Tudor disiplinsiz buluyordu" sözleri nedeniyle bir hayli üzgün:

"Başkanı seviyorum ona cevap vermem!"

“Başkan Özbek beni çok iyi tanıyor. Ona G.Saray’da geçirdiğim günlerim için de teşekkür ederim. Ama taraftara beni neden sattığını açıklamak için böyle söylediyse diyecek bir şeyim yok.”

SARI-kırmızılı takımın tarihindeki en fazla bonservis bedeli ödenen oyunculardan biriydi Bruma... 2013-14 sezonunda kadroya katılırken toplamda bonuslarla birlikte 12 milyon Euro da Sporting Lizbon’a ödendi... Bruma geçen sezon ortaya koyduğu performans ile ise Avrupa’nın dev ekiplerinin radarına girdi... Gelen teklifler arasında ise hem G.Saray hem de oyuncu için en cazip olan Red Bull Leipzig’di...

‘KENDİSİ BİLİR’

ALMANYA’DA yeni bir kulüp modeli oluşturan ve Red Bull’un da desteği ile önce Bundesliga’ya yükselen, ardından da bu sezon zirveyi zorlayan Leipzig, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Geride kalan dönemde Leipzig’e uyum sağlayan ve forma giymeye başlayan Bruma ile Alman ekibinin gözleri kamaştıran tesislerinde buluştuk...

G.SARAY’DAN ayrılmasının futbolun doğasında olduğunu belirten Bruma, başkan Dursun Özbek’in “Bruma’yı para için satmadık. Tudor disiplinsiz buluyordu” sözlerine ise şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

“BAŞKAN Dursun Özbek beni çok iyi tanıyor. Ama taraftara beni neden sattığını açıklamak için böyle bir açıklama yaptıysa buna söyleyecek bir şeyim yok. Eğer öyle bir ifade kullandıysa, onun bileceği iş. Ben kendisini seviyorum ve transferimden dolayı teşekkür ediyorum. Cevap vermeyeceğim.

‘FUTBOL BU!’

G.Saray’dan bir gün ayrılacaktım. Sonuçta futbolda böyle şeyler oluyor. Önüme bakmak zorundayım. G.Saray’da muhteşem zamanlar geçirdim. Taraftarı hiçbir zaman unutmayacağım.”

‘Werner tezahürattan çıkmadı!’

“İSTANBUL’DAKİ Beşiktaş maçında Timo Werner sanırım nefes almakta problem yaşadı ve oyuna devam edemedi. Tezahüratlar yüzünden oyundan çıktığını düşünmüyorum.
BEŞİKTAŞ taraftarı çok iyiydi ancak ben bu atmosferi G.Saray’dan biliyorum. Ben o destekle yıllarca oynadım. Rakipler neden zorlanıyor anlıyorum. Taraftar sizi itiyor, rakibi de top ayaklarına geldiğinde çıkardıkları ses ve yaptıkları gürültü ile etkiliyor. Beşiktaş Stadı’ndaki atmosfer muhteşemdi ama benim tercihim tabii ki G.Saray Stadı.”

Haberin Devamı

‘Vodafone Park atmosferi şaşırtmadı’

“BEŞİKTAŞ maçında tribünlerde mükemmel atmosfer vardı. Açıkçası hiç şaşırmadım, bu deneyimi yaşamıştım ama aynı şeyleri takım arkadaşlarım için söyleyemem. İlk kez böyle coşkulu bir taraftarın karşısına çıktılar. Yine de Beşiktaş maçını taraftar yüzünden kaybettiğimizi düşünmüyorum.”

‘Beşiktaş’a karşılık veremedik’

“BEŞİKTAŞ maçına iyi başlamadık, etkili futbola karşılık veremedik. 2. yarı üstünlüğümüzü kurduk ancak son vuruşlarda başarılı değildik. Son bölümde girdim. Beşiktaş taraftarı beni iyi tanıyor ama girince endişelendiklerini düşünmüyorum.”

‘Grupta en şanslı takım Beşiktaş’
“BEN daha önce G.Saray forması ile Şampiyonlar Ligi deneyimi defalarca yaşadım. Ama aynı şeyi Leipzig’deki takım arkadaşlarım için diyemem. Şampiyonlar Ligi için tecrübesiz bir takımız. Yine de Monaco ve Beşiktaş’a karşı oynadığımız maçlar bizim için çok önemli birer ders oldu. Artık bu seviyede nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Grupta her takım her takımı yenecek güçte. Ama şu gerçek ki bir üst tura çıkma şansı en çok olan takım Beşiktaş.”
“LEIPZIG’DE iyi şekilde karşılandım ve herkes bana çok iyi davranıyor. Yeni bir ülkeye, yeni bir şehre ve yeni bir takıma alışma sürecindeyim. Bunu G.Saray’da da yaşadım. Biraz zaman alacak ama her şey yoluna girecek.”
‘Milli takımda jenerasyon değişmeli’
“PORTEKİZ Milli Takımı’nda artık yeni bir jenerasyonun ortaya çıkması gerek. Eğer Leipzig’de düzenli olarak forma giyersem kesinlikle Portekiz Milli Takımı’nda düzenli olarak oynayacağım.
Zaten bir önceki sefer davet de aldım. Leipzig’de sahada ne kadar çok olursam, milli takıma seçilme şansım da o kadar artar.”
Bruma 2013-14 ve 2014-15’te Türkiye Kupası, 2014-15’te Süper Lig şampiyonluğu ve 2016-17’de Türkiye Süper kupa zaferlerinde rol oynayıp Türkiye’de 4 kupa kazandı.

Haberin Devamı