Gazete Vatan Logo
Futbol 'Beklemediğimiz bir sonuçtu'

'Beklemediğimiz bir sonuçtu'

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Torku Konyaspor'a 1-0 yenildikleri maça ilişkin konuştu.

'Beklemediğimiz bir sonuçtu'

Vural, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarı kısır bir oyun olduğunu, ikinci yarı istedikleri baskıyı oluşturdukları anda gol yediklerini anlattı.

Golden sonra rakibin kapandığını ve puanı korumak istediğini belirten Vural, "Golden sonra şok oldu. Tam toparlanmıştık, iyi gidiyorduk. Gol yedikten sonra rakip kapandı. Birçok pozisyon bulduk. Bir pozisyonda rakip oyuncunun eline çarpan top vardı. Hoca öyle değerlendirmedi. Sonuç olarak bütün gayretlerimiz, çabalarımız, oyuna müdahalemiz sonuç vermedi. Maç da 1-0 bitti. Şimdi 9 maç kaldı. Dokuz maçta 27 puanı var. Bunu bırakmak gibi bir şey olmaz" diye konuştu.

"Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu"

Milli maç arasından sonra Galatasaray ile oynayacaklarını belirten Vural, "Onlar şampiyonluğa, biz ise düşmemeye oynuyoruz. Kim olursa olsun oyunculara kazanmak adına ne yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. İnşallah bu şans bize döner. Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Hep kazanmaya şartlandık. Kazanmak adına her şeyi yaparız diye umutlandık. Ama sonuç getirmedi. Konyaspor'u tebrik ediyoruz" değerlendirmesinde bulunrdu.

Haberin Devamı

"Hayal kırıklığı yaşadığım oyuncular var"

Takımın başına geldiği günden bu yana her şeyi denemesine rağmen neden olmadığı yönündeki soruya da Vural, şöyle yanıt verdi:

"Bu durum ne Kardemir Karabükspor'un ne benim ne de başka takımın başına gelmiştir. 12 maçtır kazanamıyoruz. Bu takım bu sonuçları alacak kadar yetersiz de değil. Sekiz kişi milli takımlara çağrıldı. Oyuncu kalitesi var. Çalışıyoruz. Ellerinden geleni de yapıyorlar. Bu maça baktığımızda hayal kırıklığı yaşadığım oyuncular var. Oyuncularla konuşuyoruz. Geçen hafta savunmamız olduğu gibi kötüydü, bu hafta takımın en iyisi onlardı. Bu hafta da orta sahamız kötüydü. Orta saha bir türlü oyuna ağırlığını veremedi."

"Gol atma sorunumuz var"

Deneyimli oyunculardaki performans düşüklüğünü anlamanın mümkün olamadığından bahseden Yılmaz Vural, "Gol atan oyuncu yok. Bütün varyasyonları yapmamıza rağmen olmuyor. Kalenin önüne gelince bu golü atacaksınız. Atmazsanız, rakip size atıyor. Bizim gol atma sorunumuz var. Akhisar Belediyespor maçı dışında rakipler kadar biz de oynadık. Antalya kampında bu sorunu çözmeye çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"Olmaz diyorsunuz, FIFA size inanılmaz ceza veriyor"

Afrikalı oyuncuların milli takımlarına gideceklerini, bu sorunu hep yaşadıklarını aktaran Vural, şunları söyledi:

"Traore Fas'a gidecekmiş. Neymiş efendim, 28'inden 31'ine kadar milli maç oynayacakmış. Sow gidiyor, o da 2'sinde gelecek. 'Olmaz' diyorsunuz, FIFA size inanılmaz ceza veriyor. Bu sıkıntılar oluyor. En zor anımızda bizle olmayacaksanız neden sizlerle varız? Transfer yapılırken biraz daha uzak ülkelerden değil, Avrupa ülkelerinden oyuncu alınması lazım. Oyuncularla da konuştuk ancak kural var, olmuyor. 7-8 oyuncumuz giderse, milli maç arasındaki beklediğimiz dönüşü de yapamayabiliriz" şeklinde konuştu.

Torku Konyaspor cephesi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise "Üç puan alt grupla olan ruhsal bağlantımızı, ruhsal gerginliğimizi birazcık azalttı" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçıyla birlikte toparlanma dönemine girdiklerini ifade eden Kocaman, şöyle konuştu:

"Son 4 maçtır bu böyle görünüyor. Kardemir Karabükspor içinse muazzam denilecek şekilde başlayan bir sezon. Avrupa Ligi'nde çok iyi yerlere gitmeyi arzu ederken ve bu güçle sezona başlarken, ummadığı yerde. Bizim maç da onlar için bir çıkış maçı olarak görünüyordu. Son maç olarak görünmesi itibarıyla bizim işimiz biraz daha zorlaştı. Çünkü içeride oynamanın verdiği avantaj ve aşırı istekli hal işimizi çok zorlaştıracaktı. Maç öncesi genel planımız, düşüncelerimiz buna uygundu. Maçta aynen böyle geçti."

"Mücadele gücü son derece arttı"

Son haftalarda biraz daha topun arkasında durarak hızlı hücumlar yapmayı tercih etiklerini vurgulayan Kocaman, şunları kaydetti:

"Bunu da Fenerbahçe maçıyla birlikte bugüne kadar başarılı bir şekilde yaptık. Takım savunması son derece iyi görünüyor. Mücadele gücü son derece arttı. Bütün herkes topun arkasında olup sonradan hızlı hücum yapmaya çalışınca rakibe pozisyon verme ve maça ortak olma halini ortadan kaldırdık. Bugün de son 10 dakikalık bölüme kadar böyle geçti. Top daha fazla Kardemir Karabükspor'un ayağındaydı. Ancak hem hızlı hücumlarla hem de öndeki baskıyla beraber onların baskı kurmasını önledik. Maçın tamamı da bu şekilde seyretti. Bu oyun için yeteri kadar pozisyon bulduk. Onlardan bir tanesini değerlendirdik. Esas olan buradan puanla ayrılmaktı."

Haberin Devamı