Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Ben de endişeliyim'

'Ben de endişeliyim'

Beşiktaş'ta Divan Kurulu Toplantısı dün Ceylan InterContinental Otel’de gerçekleştirildi...

'Ben de endişeliyim'

Toplantıda denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, 30 Eylül 2014 itibarıyla kulübün toplam borcunun 830 milyon 425 bin 781 TL, net borcunun ise 666 milyon 689 bin 723 TL olduğunu açıkladı.

BAŞKAN Fikret Orman ise yaptığı konuşmada bu borcun endişe verici olduğunu belirtip “Hepiniz gibi ben de endişeleniyorum” dedi. “Borcun artması istikbalin ipotek altına alınması demektir” ifadesini kullanan Orman, “Beşiktaş kendi stadını, kendi kaynaklarıyla yapıyor. Gelirlerimiz temlik altında, bir yandan stadı yıktınız, e-biletle beraber stat gelirleriniz inanılmaz derecede aşağı düşmüş vaziyette, bir yandan kulübün itibarını toparlayıp, diğer yandan da her yere yatırım yapmak durumundasınız. Stadın temelini 29 Aralık 2013’te attık. Daha 1 sene olmadı.

KULÜBÜN borcu artıyor ama herhangi bir kulübe ya da sporcularımıza borcumuz yok. Stat inşaatı hiç durmadan devam ediyor. Aralık ayının sonu itibarıyla kaba inşaattan çıkmış olacağız. Bunu yaparken bazı yönetim kurulu üyeleri dahil olmak üzere borçlanmak durumundayız. Buna mecburuz. Stadı biz yaptığımıza göre borçlanmalıyız.

Haberin Devamı

‘STADIN BÜTÇESİ 100 MİLYON DOLAR’

STADIN locaları ve VIP koltuklarının pazarlamasıyla şu ana kadar 31.5 milyon dolar kazanç elde ettik. Anlaşmaları imzalanmış 6.3 milyon dolarlık bir kaynağımız var. Sadece localar ve VIP koltuklarından 17 milyon dolar daha gelir elde edeceğiz. Stat bittikten sonra yıllık geliri 60 milyon dolar olacak. 3 senede 180 milyon dolar gelir olacak.

Stadın bütçesi 100 milyon dolar. 1 sene 8 aylık geliriyle stat yapıyoruz. Kredi almayalım, borçlanmayalım, ‘İstikbaldeki locaları satmadan yapın...’ Böyle bir sihirbaz varsa 2016’da aday olmasını bekliyorum.

SEZON bitmeden stadımıza dönmeyi planlıyoruz. Şampiyonluk turunu kendi stadımızda atmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki sene mali genel kurulda karşınıza stadı bitirmiş ve borçlanmasını azaltmış bir başkan olarak çıkmak istiyorum” açıklamasını yaptı.