Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Benim oyuncularım özel insanlar'

'Benim oyuncularım özel insanlar'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman'dan gündeme dair açıklamalar geldi.

'Benim oyuncularım özel insanlar'

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirilen 'Vodafone KaraKartal' projesinin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Orman, milli kaleci Volkan Demirel'in Kazakistan maçı öncesinde kendisine tribünlerden küfredilmesi üzerine sahayı terk ettiğinin hatırlatılmasının ardından “Tolga Zengin veya Cenk Gönen bunu yapsa, sizin tavrınız ne olur?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
“BENİM oyuncularım seçilmiş, özel insanlardır. Karakterli çocuklardır ve hareketlerini irdeleyerek yapan insanlardır. Başkalarınınki bunun tersidir manası çıkmasın. Bireysel bir olayla karşı karşıya kalmazlar, öyle bir olayın muhatabı olmazlar. Her yere gittiklerinde rakip taraftarlar tarafından da alkışlarla karşılanırlar.
‘TAHRİK ETMEM’
HİÇBİR kulübe, camiaya karşı eylem içinde bulunmazlar. Ben Türkiye'nin her stadına gidiyorum, sokaklarda yürüyoruz. Tepki gördünüz mü? Ben başkan olduğumda en büyük sorun Bursaspor ile olandı. Bursaspor ile ilişkilerin ne kadar iyiye gittiği, ne kadar samimi ilişkilerin olduğu ortada. Sokakta yürüyoruz, 'Başkanım yeneceğiz' diyorlar, 'Göreceğiz' diyorum. Sporun güzel taraflarını ortaya koyuyoruz. Kötüye neden verecek eylem, ifade veya tahrik içinde olmadığım için ne ben ne oyuncularım ne hocam, bütün branşlarım için söylüyorum, gayet medeni şekilde seyrediyoruz.
BU hafta Kasımpaşa'yı ağırlayacağız. Maç bittiği gibi G.Saray ile yapacağımız basketbol maçına gideceğim. Aynı durumla karşılaşacağım. F.Bahçe ve G.Saray statlarında hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. Benim oyuncum da karşılaşmaz.”
TFF'nin kararına destek
TFF'nin hakemlerin yetkilerini artırmasını doğru bir karar olarak değerlendiren Orman, "Futbol sahada oynanan bir oyun. Oyuncuları belli. Bu oyuncuların içinde başkanlar yok, yönetim kurulu üyeleri yok. Bizler seyirci olarak, takımla birliktelik için gelen insanlarız. Başkanın ve yöneticilerin oyunun içinde olmasına karşıyız" dedi.
‘Kötüden örnek olmaz stadımızı veririz’
FİKRET?Orman, yeni statlarının yapımı sırasında F.Bahçe ve G.Saray'ın kendilerine yardımcı olmadığı ve aynı durumla gelecekte bu kulüplerin karşılaşması halinde tavrının ne olacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:
“Kötüden örnek olmaz. Yanlış yapılana siz de yanlışla karşılık verirseniz, yanlışı devam ettirirsiniz. O günkü şartlar, ortam ne olur, şu anda tabii ki bilmiyorum. Ancak böyle durum olursa ve bizim de imkanımız olursa, ben stadımızı verme taraftarı olurum.”

Haberin Devamı