Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Beşiktaş'a yazık ettiler!'

'Beşiktaş'a yazık ettiler!'

MHK Başkanı Zekeriya Alp Arsenal-Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonları için konuştu

'Beşiktaş'a yazık ettiler!'

İlk maç­ta ra­ki­biy­le 0-0 be­ra­be­re ka­lan Be­şik­taş, İn­gil­te­re’de­ki rö­vanş­ta 1-0 ye­ni­le­rek Şam­pi­yon­lar Li­gi’ne play-off tu­run­da ve­da et­ti. Kar­tal’ın mü­ca­de­le­si ta­raf­lı ta­raf­sız her­ke­sin al­kı­şı­nı alır­ken, Por­te­kiz­li ha­kem Ped­ro Pro­en­ça’nın yö­ne­ti­mi ise bir o ka­dar eleş­ti­ril­di.

İn­gi­liz­ler bi­le iti­raf et­ti

35’in­ci da­ki­ka­da De­buschy , Mus­ta­fa Pek­te­mek’i ce­za sa­ha­sı için­de dü­şür­dü. 41’de ise Wils­he­re, Mot­ta’yı ye­re in­dir­di. Hem Türk hem İn­gi­liz oto­ri­te­ler iki po­zis­yo­nun da net pe­nal­tı ol­du­ğu gö­rü­şün­de bir­leş­ti. Ni­te­kim Wils­he­re da maç­tan son­ra Mus­ta­fa’yı ye­re dü­şür­dü­ğü po­zis­yo­nun pe­nal­tı ol­du­ğu­nu iti­raf et­ti.

Por­te­kiz­li ha­kem, Bre­zil­ya’da­ki Dün­ya Ku­pa­sı’n­da Hol­lan­da ile Mek­si­ka ara­sın­daki ikin­ci tur kar­şı­laş­ma­sın­da Rob­ben’in ken­di­ni ye­re at­ma­sı­na pe­nal­tı ver­miş­ti. Bu çe­liş­ki, tep­ki­yi iyi­ce ar­tır­dı.

“Üze­rin­de durul­mu­yor”

Akıl­la­ra Türk ha­kem­le­rin ligde eleş­ti­ri­len yö­ne­tim­le­ri gel­di.Ko­nu­yu de­ğer­len­di­ren Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu (MHK) Baş­ka­nı Ze­ke­ri­ya Alp, Türk ha­kem­le­re hak­sız­lık ya­pıl­dı­ğı­nı belirtti.

Haberin Devamı

“Bu­nun­la il­gi­li de­fa­lar­ca ifa­de­ler kul­lan­dım, açık­la­ma­lar yap­tım. Ma­ale­sef kim­se üze­rin­de dur­mu­yor. Sa­de­ce Ar­se­nal-Be­şik­taş ma­çı de­ğil Dün­ya Ku­pa­sı’nda da ver­ilen ka­rar­la­rı, yapılan ha­ta­la­rı gör­dük… Be­şik­taş’ın böy­le­si­ne eme­ği­ne ya­zık et­ti­ler. Çok ya­zık ol­du” di­ye ko­nuş­tu.

“Ben de Be­şik­taş­lı­’yım”

Zekeriya Alp, ken­di­si­nin de bir Be­şik­taş­lı ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tarak şu anki ko­nu­mu iti­ba­riy­le karşılaşmanın tek­nik ana­li­zi­ne gi­re­me­ye­ce­ği­ni vur­gu­ladı.“Ne ka­dar iyi bir Be­şik­taş­lı ol­du­ğu­mu söy­le­me­me ge­rek yok. Ha­kem­ler ver­dik­le­ri ka­rar­lar­la Be­şik­taş’a ya­zık et­ti­ler di­yo­rum sa­de­ce. Türk ha­kem­li­ği dün­ya stan­dar­dı­nın bel­li ye­ri­ne gel­miş bir se­vi­ye­de. İn­şal­lah bu se­ne çok da­ha iyi bir ko­nu­ma ge­le­cek­ler” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Haberin Devamı

‘STAT ABİ’ SEVGİSİ BÜYÜYOR

Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak Vodafone Arena’ya taraftarın sevgisi ve ilgisi her geçen gün artıyor.Taraftarlar, Vodafone Arena’ya ‘Stat Abi’ diye hitap ediyor. Bugüne kadar ‘Stat Abi’ içeriğiyle 2 bin 500 tweet atıldı. Vodafone Arena inşaatı önünde, 400’e yakını kartal pozu ile olmak üzere 6 bini aşkın selfie çektiren taraftarlar, bunları sosyal medyada paylaşarak adeta bir ‘inşaat hatıratı’ oluşturdu. (Bugün)