Gazete Vatan Logo
Futbol 'Beşiktaş'ı yenmemiz lazım'

'Beşiktaş'ı yenmemiz lazım'

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Beşiktaş'ı yenmemiz lazım'

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Yavaş yavaş lehimize dönen rüzgarın biraz daha büyümesini istiyorsak Beşiktaş'ı yenmemiz lazım. Bu galibiyet bize çok şey getirecek" dedi.

Ligde düşme potasından kurtulma mücadelesi veren ve Gençlerbirliği'ni mağlup ederek 13 hafta sonra galip gelen Kardemir Karabükspor, Ankara'da Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Antrenmanın sonunda tesislerde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, Gençlerbirliği galibiyeti ile morallerinin yerine geldiğini söyledi. Maçın Ankara'da oynanacak olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu ifade eden Vural, "Ankara bize yakın. Taraftarlarımızın maça gelmesi söz konusu olacak" diye konuştu.

Oyuncularına güvendiğini ve rakibi düşünerek oynayacak durumda olmadıklarını belirten Vural, şöyle konuştu:

"Düşme potasından çıkmak istiyorsak bu maçtan 3 puan almamız lazım. Nasıl Galatasaray bizimle oynarken ecel teri döktüyse biz de onlarla oynarken aynı sıkıntıları yaşayacağız. Çünkü hiçbir takımın bir birinden büyük bir üstünlüğü yok. Ortada 21 puan var. Alın bu puanı 42 puanla güle oynaya bu ligde kalırsınız. Beşiktaş bizi yenecek diye bir şey yok. Kağıt üzerinde Beşiktaş favori. Ama bu başkasının düşündüğüdür, biz böyle düşünmüyoruz. Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara almamak için nasıl bize karşı kazanmayı düşünüyorsa biz de kazanarak düşme potasından bir an önce çıkalım istiyoruz. Kazanırsak üzerimizdeki takımlara yaklaşmış olacağız. Böyle bir avantajı kaçırmak istemiyoruz."

Haberin Devamı

'KADER MAÇIMIZ'

Vural, ligde 36 puan alıp 2'li averajı da düzeltmeleri halinde düşmekten kurtulabileceklerine inandıklarını söyledi. Bu yüzden Beşiktaş maçının kader maçı olduğuna işaret eden Vural, şöyle devam etti:

"Oyuncularım maç için çok inançlı ve istekli. Biz nasıl Beşiktaş'tan çekiniyorsak, Beşiktaş da bizden o kadar çekiniyor. Büyük takım tabii seyircisinin önünde oynayacak. Ama benim oyuncularım seyircinin önünde oynamayı seviyor. Biz oynamak isteyen bir takımız. Osmanlıspor Stadı'nda da oynamaya müsait bir saha var. Ligde kalma umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Yavaş yavaş lehimize dönen rüzgarın biraz daha büyümesini istiyorsak Beşiktaş'ı yenmemiz lazım. Alınacak olan galibiyetle camiamızın tekrar güveni yerine gelsin. Bu galibiyet bize çok şey getirecek. Umarım bu fırsatı kaçırmayız."

Haberin Devamı

Bir soru üzerine Samsunspor'un 3 puanın silindiğine vurgu yapan Vural, "Ona bakarsanız Süper Lig'de bir sürü takımın sezon başında 6-8 puanı silinmesi lazım. Onların niye silinmiyor? Samsunspor'un puanın silinmesi çok doğru bir şey değil. Böyle olunca milleti birbirine düşman ediyorsunuz. Silinecek puan varsa hepsini sil" dedi.