Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Beşiktaş için tur kolay değil"

"Beşiktaş için tur kolay değil"

BBC’nin İsrail temsilcisi Raphael Gellar, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Hapoel Sheva’yı anlattı.

"Beşiktaş için tur kolay değil"

Olympiakos, Celtic, İnter ve Southampton zaferlerinin ardından Hapoel Beer taraftarları, hiçbir şeyin imkansız olmadığını düşünüyor.

İmkansız olmadığını düşünüyor. Kendi takımlarıyla gurur duyuyorlar ve kulübün sahibi Alona Barkat’a şükranlarını sunuyorlar. Onlar daha önce ne Şampiyonlar Ligi’nde ne de Avrupa Ligi’nde üst tura çıkamamışlardı. Bu yüzden Kupa 2’de son 32 takımın arasına kalmak onlar için oldukça büyük bir olay.

İnter’i San Siro’da yendiler; evlerindeki maçta da oldukça yüksek kaliteli bir futbol ortaya koydular. Takımın en formda isimlerinin başında, eskiden Chelsea’de forma giyen Ben Sahar geliyor. Bu sezon özellikle yedek başladığı birçok maçta sonradan oyuna dahil olup mükemmel işler başardı.

Sheva, Sahar’a ek olarak kadrosunda birçok yetenekli yabancı futbolcu bulunduruyor. Nijeryalı John Ogu, orta alanda bu sezon harika işler başardı. Eğer bir maçta Ogu iyi oynuyorsa, Sheva da iyi oynuyor demektir.

Bir maçta Ogu iyi oynuyorsa, Sheva da iyi oynuyor demektir. Eğer Beşiktaş onu durdurmayı başarabilirse o zaman Sheva da durur.

Haberin Devamı

Miguel Vitor, İsrail Ligi’nin en iyi defans oyuncusu seçildi. Kariyerinde daha önce; PAOK, Benfica ve Leicester gibi birçok önemli takımda tecrübe yaşadı.

Takımın bir diğer yıldızı ise Maor Buzaglo... Tek kelimeyle harika bir futbolcu. Teknik kapasitesi oldukça yüksek bir isim. Ek olarak futbol aklı üst seviyede. Pozisyon yaratmak onun işi. Asistlerinin yanı sıra golleriyle de ön plana çıkıyor.

Tony Nwakaeme’nin bu sezon Hapoel Beer takımının en iyi oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Hızlı ve atletik görüntüsüyle, Olympiakos, Celtic ve İnter maçlarında adeta şov yaptı. Bütün rakip takımların teknik adamları, maç sonlarında ona övgüler yağdırdı.

(Fanatik)