Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Beşiktaş ilk ve öncü kulüptür'

'Beşiktaş ilk ve öncü kulüptür'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübü 112 yıldır temiz duygu, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik ve beraberliğin ayakta tuttuğunu belirtti.

'Beşiktaş ilk ve öncü kulüptür'

Fikret Orman, Beşiktaş Dergisi'nin mart ayı sayısında yer alan yazısında, 19 Mart'ta kuruluşlarının 112. yılını kutlayacaklarını hatırlatarak, "Hepimiz, dünyadaki tüm Beşiktaşlılar için en gururlu, en onurlu gün. Beşiktaşımız, Serencebey semtinde 22 yürekli büyüğümüz tarafından kurulmuş, 112 yıldır nesillerden nesillere gururla taşınmış, milyonların sevgisiyle bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmıştır. Beşiktaş'ı 112 yıldır tertemiz duygular, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik ve beraberlik ayakta tutmuştur. Bizim en büyük gücümüz, bu değerlerimizdir" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaşımız, Türkiye'nin en büyük, ilk ve öncü kulübüdür" diyen Orman, "Beşiktaşımızı bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine; yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz" görüşlerine yer verdi.

Orman, 8 Mart'ta kutlanacak Dünya Kadınlar Günü'ne de değinerek, yazısında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Kadın; merhametin, sevginin, hoşgörünün, özverinin timsalidir. Ülkemizde kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleriyle başlamış ve kadınlar, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde etmiştir. Kulübümüz bünyesinde de birbirinden değerli kadın sporcularımız ve çalışanlarımız Beşiktaşımızı ileriye taşımak için emek vermektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlarımıza aile ve iş yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Ancak yazımda üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı da anmadan geçemeyeceğim. Hunharca hislerle işlenen bu cinayetin sanıklarının, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılacaklarına inanıyor, genç kızımıza Allah'tan rahmet; acılı ailesine, arkadaşlarına ve tüm kadınlarımıza başsağlığı diliyorum."

Çanakkale Savaşı'na da değinen Orman, yazısında, "Çanakkale Savaşı'nın üzerinden 100 yıl geçti. Çanakkale Savaşı, Türk halkı için bir kahramanlık destanı olduğu kadar, aynı zamanda bir hüzün abidesidir. 'Çanakkale geçilmez' efsanesinin doğduğu bu savaşta kulübümüzün sporcuları da diğer askerlerimiz gibi canlarını ulusumuzun topraklarını korumak adına feda etti. Çanakkale ve diğer cephelerde de savaşan ve şehitlik mertebesine ulaşan sporcularımız, Beşiktaşımızın gururu, onuru ve övünç kaynağı olmuşlardır. Çanakkale Savaşı'nda kaybettiğimiz kulübümüzün sporcularının da aralarında bulunduğu çok sayıda vatan evladını saygıyla ve sevgiyle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı