Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Beşiktaş'ın derdi yok Güneş'i var'

'Beşiktaş'ın derdi yok Güneş'i var'

Beşiktaş- Galatasaray derbisinin perde arkasını futbol yorumcusu Harun Uyar ile konuştuk.

'Beşiktaş'ın derdi yok Güneş'i var'

İşte Harun Uyar'ın Sampiy10'a özel yaptığı açıklamalar;

"Maçı izlerken bir ara El Clasico'yu mu izliyorum dedim. Evet, gerçekten tek kelimeyle harika bir maçtı .

Bir tarafta taraftarıyla nam yapmış Beşiktaş, diğer tarafta galibiyet için adeta çıkarma yapmış Galatasaray vardı. Durum böyle olunca 90 dakikanın sonunda taraflı tarafsız tüm spor severlerin hoşuna giden, zevkli ve heyecanlı özellikle de son saniyeleri muhteşem geçen bir futbol ziyafeti izledik.

Ancak kadrolar elimize geldiğinde Şenol Güneş'in ne yapmak istediğini ben anlayamadım. Hocam siz Galatasaray'a karşı 1 ay önce Süper Kupa finalinde oynadınız . Rakip futbolcuları tanıyorsunuz ,Rakibinizin kadrosunun kısıtlı olduğunu ve aynı kadroyla sahaya çıkacağını da biliyordunuz. Kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak yerine Talisca, Abuobakar, Adriano ve Beck gibi yıldızlarını yedek soyundurarak macera mı aradınız?

Oğuzhan'ın iyi bir kumaşı var ancak derbilerde ve avrupa kupası maçlarında kayıp, bunu defalarca gördük . Ayrıca Talisca gibi bir oyuncun varsa Olcay Şahan'la başlamak tam bir intihardı.

Haberin Devamı

Rakibinde kim formda, kim formda değil bunu tespit etmek zor olmasa gerek. Sarı kırmızılı ekibin bu yıl en formda oyuncusu tartışmasız Bruma. Bu maçta da topu her ayağına aldığında neler yapabileceğini gösterdi. Muhteşem bir slalom yaparak takımının takımının ikinci golünü attı . Böyle bir oyuncuya karşı kanatta ve defansta önlem almanız gerekirken siz Beck'i kadroya almadınız . İyi bir teknik ekip, rakibini iyi analiz ader ve ona göre kadro yapar .

Aslında siyah beyazlı ekibin rakibe göre değil kendine göre kadro yapması gerekir.

Süper Lig'de18 takım var. 18 takım arasında şapiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş. Durum böyle oluca rakip Beşiktaş' a karşı kadro yapar, Beşiktaş rakibe göre yapmaz ..

Beşiktaş'ın derdiyoktu, ama Güneş'i vardı. İkinci yarı oyuna müdahale eden Şenol Hoca oyunu bir anda çevirdi. Beşiktaş bu ligin çok üstünde futbol oynuyor. Bunu da bu karşılaşmada 2-0 malup duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda vitesi yükselterek skoru 2-2'ye getirerek gösterdi. 3-2 hatta 4-2 de yapabilecek güçte olduğunu da gösterdi.

Haberin Devamı

Tabi ki Galatasaray'ın da hakkını yemeyelim. Sarı kırmızılı ekip skoru kendi lehine çevirecek fırsatları yakaladı, son saniyelerde nefeslerin tutulduğu anda sarı kırmızılılar 3. golü de bulabildi.

Futbol böyle bir oyun hatalar yapılıyor goller oluyor. Futbolcular ve teknik heyet hataları asgariye indirdiği zaman seyir zevki yüksek maçlar ortaya çıkıyor. Önemli olan hatadan ders çıkarabilmek.

Galatasaray son iki yılın en iyi maçını oynadı Beşiktaş ise son iki yılın en kötü ilk yarısını oynadı. Durum böyle olunca seyir zevki yüksek son dakikalari korku filmi gibi geçen bir maç oldu .

Her şeye rağmen ilklerin maçı olan derbide üzücü olayların yaşanmaması sevindirici. Ayrıca rakip taraftarın da uzun bir süre sonra ilk kez türbünlerde olması ayrı bir güzellik oldu.

Maçın Hakemi Ali Palabıyık verdiği yanlış kararlarla maça damgasını vururken, nefesleri kesen bu muhtesem maçın yıldızı yoktu, yıldızları vardı...

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılarda Bruma ,Eren Derdiyok sahanın yıldızları olurken Beşiktaş'ta Quaresma, Cenk Tosun, Atiba, Talisca ve Marcelo maçın yıldızlarıydı .

Bize muhteşem geceyi yaşatan her iki teknik direktörü de ayrıca kutlamak gerekir...."