Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Bir gün Fenerbahçe'nin hocası olacağım'

'Bir gün Fenerbahçe'nin hocası olacağım'

Ümit Özat'ın Fenerbahçe iddiası!

'Bir gün Fenerbahçe'nin hocası olacağım'

Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanı, Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat çarpıcı açıklamalar yaptı.

Takımının Belek kampında soruları yanıtlayan Ümit Özat, 6 yıl kaptanlığını yaptığı Fenerbahçe’yle ilgili konuştu. Özat, "Kadıköy’ü çok özledim. Orası Ümit’in Ümit olduğu yer. Bu can bu tende olduğu sürece bir gün Ümit Özat o takımın başına geçecek. Bu hedef ve istek hiçbir zaman bitmeyecek. O, bir gün olacak" iddiasında bulundu.

"Pereira uzun yıllar kalacak"

“Van Persie’yi oynatır oynatmaz hoca bilir. Ben Pereira’nın Fenerbahçe’de çok uzun yıllar görevde kalacağını düşünüyorum. Biz istiyoruz ki her maç 4-0 olsun. Chelsea 500 milyon Euro’luk takım. 1-0 kazanınca Stamford Bridge yıkılıyor. Ortık öyle 3-0’lar 4-0’lar dönemi bitti. Öyle bir takım da yok, dünya da. Tek yapan Barcelona. Onların da oturmuş sistemi var. İstiyorlar ki Nani, Van Persie var, her maç fark olsun. Orada çalışan bir hoca var. Saygı duyun. Hangi hoca Van Persie’yi yedek oturtmak için alır. Demek ki hazır görmüyor. Burada oyuncu, ‘Antrenör olduğumda bana yapılmasını istemediğim şeyi hocama yapmamam lazım’ demeli. Oyuncular camialara şirin gözükmek için her şeyi yapıyorlar.”

Haberin Devamı

‘Yıldırım kötü gün dostu’

“Aziz Yıldırım’ı belki de en iyi ben tanırım. İhtiyacınız olduğunda yanınızda olur. Düşmanı da olsa bunu yapar. 3 Temmuz’da küsken yanında oldum. Aziz Yıldırım kötü gün dostudur. Yapmış olduğu çok iyi şeyler var. Beni, Fenerbahçe’ye getirdi, kaptan yaptı. Zor adamdan korkmayın. Hatasız kim var! Onunla küstük dert, barıştık dert. Bu kadar zaman oldu yalnızca bir kez görüştüm. Aradı, yanına çağırdı. Vaktim olmadı, gidemedim. Ama biliyorum ki ne zaman başımız sıkışsa ilk telefonun ucunda o olur. Havaalanında yanında en yakınları yokken ben vardım.”

‘Bir gün Fenerbahçe'nin başına geçeceğim"

“Kongrede devam etsin mi kalsın mı buna kendisi karar verecek. Benim fikrimi sorarsanız çok net devam etmeli. Ömrünün 4’te birini oraya vermiş, bir yerden bir yere getirmiş. Kadıköy’ü çok özledim. Orası Ümit’in Ümit olduğu yer. Bu can bu tende olduğu sürece bir gün Ümit Özat o takımın başına geçecek. Bu hedef ve istek hiçbir zaman bitmeyecek. O, bir gün olacak.”

Haberin Devamı

‘Yasak kalkmasın diye dua ediyorum’

PTT 1. Lig’de zirveyi kovalayan genç hoca transfer yasağıyla ilgili de konuştu.

“Bu takım iki senedir final oynadı ama bu sezon kadro yüzde 90 değişti. Kulübeme bakın; Burhan 17, Ertuğrul 18, Erdi 19, Alperen 20, Ersel 21 yaşında. 5-6 tane altyapıdan, 4 tane 2. Lig’den adam oynattım. Devamlı bu ligin oyuncusu olan 12 adamım var. İşi bilen bir başkanımız var. Göztepe, Alanya, Adana Demir, Karabük bizim 3 katımız bütçeye sahip. Mbilla, Sezer, kaleci Soner, Ahmet Burak, Murat Akyüz gitti. Oğuzhan, Canberk, Furkan uzun süredir oynamayan oyuncular. Bireysel hatalardan 13-14 puan kaybettik, 4’ü bende olsa yine liderim. Benim için 6 maç kazanamamamın önemi yok. Bu ülkede yorumlar birebir ilişkilere göre yapılıyor.”

‘Türk futbolu kazanır’

“Bu sezon Türk futboluna en az 4 tane genç kazandırdım. Ellerimi açtım Allah’a yalvarıyorum. İnşallah transfer yasağı kalkmaz. Bunun için dua ediyorum. Bu kulübün 55 milyon TL borcu var. Yasak kalksa ne olacak. Sen bana Maradona’yı getirsen ben sana şampiyonluk sözü veremem. Bir de ben mi borç yapayım. Öyle bir ligdeyiz ki 18 takımın da hedefi Süper Lig. Hepsinin 50 milyon TL borcu var, hocaları ateşe atıyorlar. Çıkmak için en iyisini yapacağız. Taraftarın biraz sabırlı olması lazım. Camia büyük, bizim adımız büyük. Kimse şampiyonluğun garantisini veremez. Benim oyuncularım bana yeter. Onlarla gidebildiğim yere kadar gideceğim.”

Haberin Devamı

‘Şok aletine yatarsan ne olacak’

“İnsanlar istedikleri gibi cirit atamadıkları için sorunlu ben oluyorum. Ben yerel basına 5 ay idmanı aralıksız açtım. Sezon başı onlara, ‘Ben yolcuyum siz hancı. Bütün idmanlar açık ama yalan yazarsanız kapatırım’ dedim. Yalanlar çıkmaya başladı o zaman kapattım. Samsunspor’un menfaatini istemeyen bir yerel basın var. Benim hastalığımla dalga geçtiler. Yarın öbür gün senin başına gelmeyeceği ne malum. Şok aletini sana kullanırlarsa aklına gelmeyecek mi! O haberi çocuğum görünce üzüldü, kahroldu. Baba bırak gel dediler defalarca. Ne hakkınız var buna.”

Haberin Devamı

‘İlhan Cavcav bir kere aradı’

“‘İlhan Cavcav’la anlaştı, Samsun’u bırakıyor’ dediler. Benim bir yerde çalışırken başka bir kulüple görüştüğümü ispatlasınlar bugün hocalığı bırakırım. Cavcav beni bir kere aradı. Oyuncusu Ersel bizde kiralık. Onun durumunu sordu, ‘Ben de yardımcılarına izlet ben ne söyleyeyim’ dedim. Bu ülkede çapraz koşu yapan hocalar var. Biri bir yeri bırakıyor, diğeri kapıyor. İdmanları açmayacağım. Ümit Özat, nerede olursa olsun reytingi var.”

‘Çaydanlıkla hocalık yapıyorlar’

“Kulübe geldim ev verdiler, ‘hayır’ dedim. Odamı yenilettim tesiste yaşıyorum. Türkiye’nin en çalışkan 3 hocasından biriyim. Ben bu işin eğitimini Almanya’da aldım. Rejenerasyon idmanına teknik direktör çıkar mı! Beni bununla vurmaya çalışıyorlar. Çaydanlıkla idman yaptıran hocalar var. Kovulma korkum yok. Benim için tek şampiyonluk helal lokma.”

‘Siyaset dibine kadar içinde’

“Siyaset dibine kadar bu işin içinde. Hocalar hep atanıyor. ‘Bizim oğlan alın’ mantığı bitsin artık. Birçok hoca, birilerinin desteğiyle kredisi 3 maç iken 6 maça çıkarak bir yerlere geldi. Bundesliga’da 4 ayda kaptan oldum, Fener’de 6 sene kaptanlık yaptım. Gençler’de 21 yaşında kaptan oldum. Bunları bilmiyorlarsa ben niye siyasileri araya sokayım. Almanya’da Merkel, Mainz’i arayıp hoca söylüyor mu ya!”

‘Samsunspor’un taraftarı yeter’

“Öyle bir taraftarın önünde oynuyorum ki, gerçekten 4. takımımda hocalık yaptığımı anladım. Öyle bir taraftara hocalık yapıyorum ki bana git deseler bile alkışlayarak giderim, hakkımı da her zaman helal ederim. Samsunspor taraftarının Türk futbolundaki yeri gerçekten başka.”

‘Klopp ve Guardiola örnek olsun herkese’

“Klopp, Dortmund’a gittiğinde başarıları için değil Mainz’da 2. Lig hocasıyken potansiyeli olduğu için alındı. Türkiye’de görev geriye dönük kupalara, başarılara göre Avrupa’daysa oynattığın oyuna göre. Heyckens, Şampiyonlar Ligi’ni kaldırıp gitti. Guardiola finali göremedi. Ama City 28 milyon Euro veriyormuş ona. Çünkü sisteme, oyuna bakıyor adamlar. Türkiye’de kazanınca, ‘Şansa inanmam’, kaybedince, ‘şanssızdık’ derler. Zenginleşince kapitalist, fakirleşince komunist olurlar ya aynı böyle.”

(Fanatik)