Gazete Vatan Logo
Futbol "Bir kere yendik mi arkası geliyor"

"Bir kere yendik mi arkası geliyor"

Türkiye Kupası’nı kazanarak tarih yazan Akhisar Teknik Direktörü Okan Buruk, psikolojik üstünlüğü sürdürdüklerini söyledi:

"Bir kere yendik mi arkası geliyor"

TELESET Mobilya Akhisar Teknik Direktörü Okan Buruk, F.Bahçe’yi 3-2 yenerek Türkiye Kupası’nı kazandıkları karşılaşma sonrası VATAN’a konuştu. 44 yaşındaki çalıştırıcı şunları söyledi:

“MAÇ 1-1’ken kırılma anı yaşandı. Rakip çift forvete dönünce biz de 3’lü savunmaya döndük. Oyun formatımızda çok değişiklik yapmadık ve devamı geldi. F.Bahçe’yi bir sezonda 3 kere yenmek büyük başarı. Maç öncesi neleri yapacağımızı ve neleri yapamayacağımızı geniş bir şekilde analiz ettik. Ama bu işin psikolojik yönü de var. Bu üstünlüğünüzü ele geçirdiğinizde ve bir kere yenmeye başladığınızda arkası da geliyor. Akhisar’ın genel olarak F.Bahçe’ye karşı bir galibiyet serisi var. Biz bu seriyi sürdürdük. Büyük bir takıma karşı oynadık. Baktığınıza daha çok pozisyonları vardı ve bizi yenebilirlerdi. Ama kupa bize nasip oldu.

‘TARİF EDİLEMEZ’

DUYGULARIMIZ tarif edilemez. Taraftarımızı ligde aldığımız sonuçlarla üzsek de aldığımız bu kupayla tüm camiayı sevindirdik. Bizlerden çok onlar bu kupayı hak etti. Hemen lige dönüş olsa da kısa süreli sevincimizi yaşayıp ligde kalmaya odaklanacağız. Hedefimiz önümüzdeki sezon ligde kalacak şekilde yer almak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kupası’nı kazandığımız için UEFA’da gruplara kaldık. Gurur verici bir başarı, ancak bizim gibi takımların hem Avrupa’da oynaması hem de ligde bundan etkilenmemesi için kadro derinliği gerekiyor. Bu planlamayı yapmak durumundayız. Osmanlı ve Konya bu bu tablodan etkilenmişti.”