Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bırakın Beşiktaş’a gideyim!'

'Bırakın Beşiktaş’a gideyim!'

Kara Kartal'a gelmek için baskı yapıyor

'Bırakın Beşiktaş’a gideyim!'

Romen sol bek Tamer Kıran ile anlaştı. Sezonun kalanı için 400 bin Euro+15 bin Euro maç başı, sonraki 2 yılda ise toplam 2.5 milyon Euro alacak. Tek sorun Ukrayna ekibinin henüz vize vermemesi

Sol beke takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Razvan Rat’tan olumlu haber bekliyor... Siyah-beyazlılar Shakhtar Donetsk forması giyen Romen oyuncu ile her konuda anlaştı. Tek sorun oyuncunun kulübünden bonservisini alamaması...

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran geçtiğimiz günlerde 31 yaşındaki oyuncuyla buluştu ve el sıkıştı. Bu anlaşmaya göre kontrat 2.5 yıllık olacak. Sezonun kalan bölümü için 400 bin Euro garanti ücret alacak olan Rat, ayrıca oynadığı her maç için de 15 bin Euro kazanacak. Tecrübeli oyuncuya sonraki 2 sezonda ise yıllık 1 milyon 250 bin Euro’dan toplamda 2.5 milyon Euro ödeme yapılacak.

TRANSFERİN önündeki tek engel oyuncunun bonservisini şu ana kadar kulübünden alamaması. Bu konuda kilidi çözecek asıl isim ise Shakhtar Donetsk’in Romen çalıştırıcı Mircea Lucescu. Beşiktaş’ı 100. yılında şampiyon yapan ‘Luce’ Rat’ın gitmesine izin vermiyor. Oyuncunun sözleşmesi Haziran 2013’te biteceğinden Beşiktaş bonservis bedeli ödemek istemiyor. Nitekim Rat, Kıran ile yaptığı görüşmede bu sorunu kendisinin çözmeye çalışacağını bildirdi ve hem Lucescu’ya hem de hem de kulüp yönetimine ayrılmak için baskı yapmaya devam ediyor.

SON GÜN 5 OCAK

LUCESCU, Rat’ın gitmesini istemiyor. Çünkü oyuncusuna çok güveniyor. 67 yaşındaki çalıştırıcı Rat’ı Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 maçta da oynattı. Devler Ligi’nde yer aldığı E Grubu’ndan Nordsjaelland ve Chelsea’nin önünde Juventus ile birlikte çıkan Shakhtar, Top16’da Dortmund’la eşleşti. Lucescu kritik Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle Rat’ı bırakmıyor. Ancak Rat ise belki de kariyerinin son iyi sözleşmesini yapacağı için gitmek istiyor.

BEŞİKTAŞ yönetimi 5 Ocak’a kadar süre verdiği Rat’tan olumlu bir haber gelmesini beklemeye geçti.

Haberin Devamı