Gazete Vatan Logo
Futbol "Birlikte ayağa kalkmalıyız"

"Birlikte ayağa kalkmalıyız"

Milli Takım'ın hocası Lucescu, Rusya mağlubiyetiyle yıkılan yıldızlara bu sözlerle moral aşıladı:

"Birlikte ayağa kalkmalıyız"

“İdmanlarda çok çalışıyor, toplantılar yapıyoruz. Ama bunları sahaya yansıtmakta ve uygulamada sıkıntılar yaşıyoruz. Artık sonuca gitmeliyiz.”

TÜRKİYE Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rusya karşısındaki mağlubiyetin ardından moralleri bozulan Ay-yıldızlı oyuncularımızla maç sonu soyunma odasında bir konuşma yaptı. Çalışmalarının sahaya yansımamasından dert yanan Romen hoca, “Antrenmanlarda sıkı çalışıyor, toplantılar yapıyoruz. Ancak bunları sahaya yansıtmakta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İşin uygulama konusunda eksiklerimiz var.

ARTIK hepiniz tecrübelisiniz. Sonuca gitmenin, zamanının geldiğini düşünüyorum. 2. yarıdaki oyunumuz umut vericiydi ama başarıyı istiyorsak etkili futbolumuzu 90 dakikaya yaymalıyız” ifadelerini kullandı.

‘TELAFİ ETMEK BİZİM ELİMİZDE’

ÖTE yandan şansımızın bir türlü tutmadığı Rusya önündeki yenilgi, Ay-yıldızlı oyuncuları derinden etkiledi. Mücadelenin ardından soyunma odasında adeta matem havası eserken, takımın tecrübeli isimleri kendi aralarında durum değerlendirmesi yaptı. İlk olarak İtalyan Milan’da top koşturan Hakan Çalhanoğlu, arkadaşlarından özür dileyerek söze başladı. Hakan, “Kaçırdığım gollerden dolayı çok üzgünüm. Birini atsam, maç çok farklı olurdu” itirafında bulundu.

Haberin Devamı

BU konuşmanın ardından herkes eteklerindeki taşları döktü. Karşılaşmanın ilk yarısında çok kötü bir oyun sergilediklerinin altını çizen yıldızlar, şu ifadeleri kullandılar: “Kötü oynadığımız ilk devrede Serdar Aziz’in golü ilaç oldu ancak devamı gelmedi. İkinci devrede ise elimize birçok fırsat geçse de bunları tabelaya yansıtamadık. Bu sonucu telafi etmek bizim elimizde.”