Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Bisikleti tüm ülkeye sevdireceğiz'

'Bisikleti tüm ülkeye sevdireceğiz'

51. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU TANITIM ETKİNLİĞİNDE PEDAL ÇEVİREN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ:

'Bisikleti tüm ülkeye sevdireceğiz'

“Bisikleti tam olarak sevdirebilmiş değiliz. Temennim odur ki, gerekli altyapıyı süratle başarıp bisiklete olan sevdayı da artırırız.”

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tanıtım etkinlikleri kapsamında Üsküdar’ın Salacak sahilinde düzenlenen basın turuna katıldı. Eşofman ve spor ayakkabısını giyen, bisiklet kaskı takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için özel hazırlanan üzerinde isminin yazılı olduğu bisiklete bindi.
ERDOĞAN, katılımcılarla birlikte Kız Kulesi’nin karşısındaki start çizgisinden basın turuna başlarken yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Harem Otogarı’na kadar pedal çevirip buradan aracıyla başlangıç noktasına döndü.
‘ALTYAPI İYİ DEĞİL’
Burada katılımcılara hitap eden Erdoğan, bisiklete yönelik atılımların artması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Biz tabii bisiklet olayında aslında dünyadaki birçok ülke gibi, Batılı ülkeler gibi, bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz.
BİSİKLET noktasında altyapımızı da ‘iyi yaptık’ diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki başta Konya olmak üzere, onlar gerçekten bu konuda iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik altyapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız.”
‘Fiyatlar uygun hale gelmeli’
CUMHURBAŞKANI Erdoğan: “Aynı zamanda bisiklet üreten firmalarımız da şöyle fiyatları uygun hale getirirlerse, o zaman bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Hem sıhhatimiz, sağlığımız noktasında gerçekten bisiklet sporu çok çok farklı bir spor.”

Haberin Devamı