Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Biz gereğini yaptık sıra devlette'

'Biz gereğini yaptık sıra devlette'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kenan Evren Lisesi arazisinin alınması hakkında basın toplantısı düzenledi.

'Biz gereğini yaptık sıra devlette'

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, 2002’de yapılan yapılan protokolün gerekleri yerine getirilmesine rağmen Kenan Evren Lisesi’nin içinde bulunduğu arazinin kulübe devredilmemesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. 13 yıl önce dönemin milli eğitim bakanı, valisi ve belediye başkanıyla ıslak imzalı protokol yaptıklarını belirten başkan Yıldırım, şunları söyledi:

‘SATIN ALMAYACAĞIZ’

“HERKES bizim 100 milyon TL harcadığımız araziyi satın alacağımızı sanıyor. Biz arsayı boşaldıktan sonra maliye ile oturup 49 yıllığına kiralayacaktık. Aslında kârlı iş değil çünkü buradan elde edilen paranın her yıl %25’ini maliyeye ödeyecektik. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, protokolü tanımadığını söylüyor. Sebebi de, muhalefetin kendisine burayı F.Bahçe’ye rant sağlayacak şekilde verildiğini söylemesiymiş.

‘BAKANIN ÜÇ ŞARTI VAR’

KENDİSİ bize üç şart sundu. İlk olarak, ‘17 milyon TL verelim, tüm haklarınızdan vazgeçin’, 2., ‘Protokolü yerine getirmediniz, mahkemeye verir hiçbir şey ödemeden de alabiliriz’, 3. olarak da, ‘345 milyon lirayı getirin, alın’ dediler. 2006 yılında protokol revize edildi ve o zamanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bey de imza koydu. Yani biz gereğini yaptık, sıra devlette. Protokol uygulanmazsa mahkemeye gideceğiz.”

Şahin: Lise binası depreme riskli!
TOPLANTIDA söz alan asbaşkanlardan Turhan Şahin de ilginç bir konuya dikkat çekti. Lise binasının deprem riski taşıdığı Bayındırlık Bakanlığı tarafından raporlandığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“BU raporlar ortadayken burada eğitim yapılması yanlış. Biz bunları öğrendikten sonra, bize vermemek için, deprem riski olan binada yüzlerce öğrencinin hayatı riske edilerek orada eğitime hâlâ devam ediliyor.”

Haberin Devamı