Gazete Vatan Logo
Futbol 'Biz İnönü'yü vermiştik ama...'

'Biz İnönü'yü vermiştik ama...'

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yaşanan TT Arena krizine siyah beyazlıların eski başkanı da katıldı

'Biz İnönü'yü vermiştik ama...'

Arena krizinde ilginç iddia!"Beşiktaş da İnönü'yü bize vermemişti" diyen G.Saraylılar'a cevap, Beşiktaş'ta o dönemin başkanı Bilgili ve 2. Başkanı Güreli'den geldi: "Kiralama bedelini konuştuktan sonra vazgeçtiler"

Beşiktaş ile G.Saray arasında ilk olarak 2003'te yaşandığı iddia edilen stat kriziyle ilgili olarak siyah-beyazlı takımın eski yönetimi açıklama yaptı.

Beşiktaş'ın, İnönü Stadı yenilenene kadar TT Arena'da oynama isteğine, "Beşiktaş, 2003'te Özhan Canaydın döneminde bize İnönü'yü vermedi. Şimdi de biz vermek istemiyoruz" diyerek itiraz eden G.Saraylılar'a dönemin Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ve İkinci Başkanı Hüsnü Güreli cevap verdi.

Bilgili ve Güreli, talebi reddetmediklerini, kiralama bedelini ödemek şartıyla kullanımlarına izin verdiklerini açıkladı. Serdar Bilgili: "G.Saraylı yöneticilerin 'Ali Sami Yen'i yıkacağız. Olimpiyat Stadı hazır değil. Maçlarımızı İnönü'de oynamak istiyoruz. Bize stadınızın kapılarını açar mısınız'diye talepleri oldu. Galatasaray'la da o zaman 100 yıla yaklaşan rekabetimiz ve dostluğumuz var. 'Memnuniyetle veririz. Buyrun oynayın, bundan mutluluk duyarız' dedik.

GERÇEKLER BİLİNMELİ

Sonra İnönü'nün kiralama bedelinin konuşulmasına geçildi. Ödeyecekleri kira bedeli konusunda karşılıklı görüşmeler yapılırken başka bir değişikliği gittiler. Bir süre daha Ali Sami Yen'de oynama formülü üzerinde çalışacaklarını söylediler. Biz de 'Takdir sizin' dedik. İnönü Stadı'nı G.Saray'a vermediğimiz hatta engellediğimiz bilgisi deformasyondur. Gerçeklerin bilinmesinde fayda var. O dönem Galatasaray yönetimindeki arkadaşlar doğruyu söyleyecektir." (sabah)

Haberin Devamı