Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bize pusu kuruyorlar'

'Bize pusu kuruyorlar'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulu toplantısında sert konuştu:

'Bize pusu kuruyorlar'

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, kulübün dün Ceylan InterContinental Otel’de düzenlenen olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda sert açıklamalar yaptı... Son 10 yıllık süreçte kulüpte herkesin mali erozyondan söz ettiğini esas yaşananın ahlâki erozyon olduğunu belirten Orman, “Eline laptop alan yazıyor. Tehdit oluştur, gel para iste... Bu ahlâksızlıkla, şerefsizlikle yapılan şeylere ancak sizlerin huzurunda cevap verebiliyorum. Sırf yalan ve iftirayla, itibarsızlaştırma yapılmak isteniyor. Bir tane iddiasını ispat eden çıksın göreyim. Bu oyuna gelmeyeceğiz” diye konuştu.

TARAFTARLARIN ‘Maça gitme’ kampanyası yaptığını kaydeden Orman, “Niye bu insanları örgütlüyorsunuz? ‘Maça gitme’ diye kampanya yapılır mı? Kimseye taviz vermem” derken, F.Bahçe’yle ilgili yaptıkları ve çok eleştirildikleri açıklamaya ilişkin de “Arkadaşlarımız dediler ki, ‘F.Bahçe’nin taraftarıyla oynamasında sakınca görüyor musunuz?’ ‘Yok’ dedim. Biz de şampiyon olabilir ve coşkuyu kendi taraftarımızla yaşamak isterdik. Ama açıklama biraz taraf gibi olmuş.

‘PAYE VERMEM’

Orada Ahmet Nur Çebi, ben ve yeni iletişimci arkadaşlarımız arasında iletişimsizlik oldu. Durum farklı algılandı. Söylediğimiz şey, bizim rekabetimiz sahada. Bunun haricindeki polemik konuları Türk sporuna bir şey kazandırmaz.

PUSU kültürü var. Oradan bir mevzu yaratıp, benim önüme getirdiler. Beşiktaşlılık’ta mertlik vardır, ben kendi niyetimi söyledim. Bundan medet umup, bir şey yapmaya kalkan varsa, elinden geleni ardına koymasın. 2-3 kişinin internetten birbirlerine şey yapmasına paye verecek adam değilim” yorumunu yaptı.

ORMAN, Yıldırım Demirören’e ait 103 milyon TL’lik borca ilişkin ise “Kontratlar hazırlandı. Bir kısmını bağış, bir kısmını sponsorluk olarak bitireceğiz, geri kalan parayı da ödeyeceğiz” dedi.

Beşiktaş’ın net borcu: 568 MİLYON TL!

DİVAN Kurulu Toplantısı’nda Beşiktaş’ın borcu da açıklandı... Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, toplam borç miktarının 640 milyon 44 bin 101 lira olduğunu ve geçen döneme göre borcun 78 milyon lira arttığını söyledi. Tuncel, kulübün alacaklarının ise 71 milyon 639 bin 323 lira olduğunu, mevcutlar ve alacakların düşülmesiyle net borcun 568 milyon 404 bin 776 liraya ulaştığını belirtti.
BU arada siyah-beyazlı kulübün genel borçlar içinde yer alan eski ve yeni yöneticilere olan borçları da açıklandı:

YILDIRIM DEMİRÖREN: 103 milyon 692 bin TL

SERDAL ADALI: 9 milyon 767 bin TL

TAMER KIRAN: 8 milyon 379 bin TL

AHMET NUR ÇEBİ: 5 milyon 606 bin TL

FİKRET ORMAN: 2 milyon 483 bin TL

MELİH SAMİ ESEN: 1 milyon 943 bin TL

ERDAL TORUNOĞULLARI: 1 milyon 480 bin TL

AHMET KAVALCI: 1 milyon 30 bin TL

DENİZ ATALAY: 880 bin TL

217.5 milyon TL sponsor desteği

YÖNETİCİ Ahmet Ürkmezgil, göreve geldiklerinden bu yana Beşiktaş’ın 217.5 milyon liralık sponsorluk geliri elde ettiğini açıkladı. Ürkmezgil son 3 yıldaki döviz artışı sebebiyle 20 milyon TL zarar ettiklerini belirtirken, Beşiktaş Futbol AŞ Genel Müdürü Gökhan Sarı ise bu sezona ait bilet hasılatının yaklaşık 13 milyon TL civarında kaldığını ifade edip “Geçen sezon 66 bin forma satışı yapıldı. 2013-14 sezonu için bu rakamın 123 bine yükseldi. Göreve gelmemizin ardından Kartal Yuvası mağaza sayısı 28’den 48’e çıktı. 11 milyon 123 bin TL olan toplam satış rakamı %31 artışla, 31 milyon 733 bin TL’ye yükseldi” dedi.

Haberin Devamı