Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bize sahip çıkın'

'Bize sahip çıkın'

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, taraftarların kalan haftalarda tribüne gelmesinin, istenilen seviyeye ulaşılmasında kendilerine rehberlik edeceğini söyledi.

'Bize sahip çıkın'

Trabzonspor'un başında çıktığı 9 resmi maçta 5 mağlubiyet, 3 galibiyet ve bir beraberlik alan Tolunay Kafkas, kalan 8 maçı mutlaka kazanmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Sıralamada daha üst seviyeye yükselmenin, daha fazla puan toplayabilmenin arayışı içerisindeyiz. Yaşadığımız gelişmeler karşısında çabuk demoralize olmadan yola devam etmeli, sadece işimize ve kazanmaya kilitlenmeliyiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Trabzonsporun en büyük gücü siz değerli taraftarları ve renklerimize tutkuyla bağlı insanlarıdır. Takım için geçmişte bu şehrin insanı olmayıp burayı sahiplenen futbolcular gibi bir anlayış geliştirmeliyiz. Futboldaki tek değeri ekonomik kazanımlar olmaktan kurtarmalıyız. Farklı hevesleri olayın içine katmalıyız."

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Son mlaçlarda kötü oyun nedeniyle başta yönetim olmak üzere futbolculara da yoğun şekilde tepki gösteren taraftarlara çağrıda bulunan Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyük takımlar zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizebilirler. Önemli olan bu durumun üstesinden gelebilecek dirayeti ve kararlılığı gösterebilmeleridir. Takım olma yolunda bazı aşamalar geçiriyoruz. Sezon sonuna kadar kalan süreyi müsabaka müsabaka değerlendireceğiz. İstediğimiz hamleyi yapma adına taraftarlarımızın reaksiyonlarını da fazlasıyla önemsiyoruz. Kalan haftalarda tribünlere gelerek bizi desteklemeleri, oyuncularımıza sahip çıkmaları, istediğimiz seviyeye gelmemizde bize ön ayak olacaktır. Uzun bir yola çıktığımız doğrudur. Her geçen gün daha iyiye ulaşmanın arayışı içersindeyiz. Takıma oynatmak istediğimiz oyun anlayışının tam anlamıyla oturması için biraz daha zaman gerekli. İyi çalışıyoruz, böyle devam edeceğiz ve takımımızı çok daha olumlu yerlere taşıyacağız."

KAZANMAK VE KAYBETMEK ALIŞKANLIKTIR

Gerçek Trabzonspor ruhunu canlandırmak için göreve geldiğini de vurgulayan Tolunay Kafkas, "Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda oyuncu gurubumuza da büyük görevler düşüyor. Onlar da Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu kavramalılar. Kaybetmek de kazanmak da birer alışkanlıktır. Biz kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Çünkü takımımızın misyonu bunu gerektiriyor" ifadesini kullandı.

YAĞMURDAN KAÇIŞ YOK!

Dostluk maçı yapmak için gittiği İrlanda'da aşırı yağış nedeniyle karşılaşmayı oynayamadan geri dönen Trabzonspor, yağmurdan kaçamadı. Antalyaspor maçı hazırlıklarına bugün 11.00 ve 17.00'de yapacağı iki antrenmanla devam edecek olan bordo mavililerin sabah çalışması yağmur ve soğuk hava nedeniyle salona alındı. Salonda yapılan antrenmanda bordo mavililer ısınma hareketlerinin ardından kuvvet ve kondisyon çalışmaları gerçekleştirdi.

RESMİ SİTEDE İLGİNÇ DETAY

Trabzonspor internet sitesi, milli takımlarda mücadele eden oyuncularının dün geceki maçlarda aldığı sonuçlarla ilgili bir haber yayınladı. Haberde, "2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 5. maçında Slovakya, kendi sahasında Litvanya'yı ağırladı. Zilina kentindeki Pod Dubnom'da oynanan mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Maçta Litvanya Darvydas Sernas'ın 19. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçerken Slovakya'nın beraberlik golü ilk yarının bitimine 5 dakika kala Martin Jakubko'dan geldi. Oyuncumuz Marek Sapara, Slovakya Milli takımında 90 dakika görev yaparken bir başka oyuncumuz Marek Cech yedek başladığı karşılaşmada forma şansı bulamadı. Oyuncumuz Adrian'ın forma giymediği maçta Polonya kendi sahasında Ukrayna'ya 3-1 mağlup oldu. Marc Janko'nun forma giymediği maçta ise Avusturya, Ernst Happel Stadyumu'nda Faroe Adaları'nı 6-0 mağlup etti" ifadesi kullanıldı. Diğer futbolcular için "oyuncumuz" ifadesini kullanan Trabzonspor'un, çalışmalarını Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın kararıyla takımdan ayrı olarak sürdüren Marc Janko için bu ifadeyi kullanmaması dikkat çekti.

TOLGA'DAN YALANLAMA

Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, milli takım kampında Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'le yaşadığı iddia edilen kavgayı yalanladı. Böyle bir olayın yaşanmadığını belirten Tolga, takım olarak Macaristan maçını kazanmaya odaklandıklarını söyledi. Bu arada Tolga'nın PFDK'ya sevkedildiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı, kulübe bu yönde herhangi bir yazı gelmediği belirtildi.
TRABZONSPOR'DAN ENGELLİLERE DESTEK
Trabzonspor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında 'Biz De Varız' adı altında hazırlanan projeye Trabzonspor da ortak oldu. Bordo mavililerin dışında Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, KTÜ, Çamlık İşitme Engelli İlköğretim Okulu, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Yetişme Çağındaki Çocukları koruma Derneği'nin de ortaklığının bulunduğu projeyle engellilerle birlikte toplumla kaynaşma yürüyüşü, konser, tiyatro, maç, piknik, gezi ve seminer programları düzenlenecek. Projeyle, Trabzon merkezde bulunan bin 126 engelliyle il genelindeki 5 bin 217 farklı özürlü gruplarına mensup vatandaşlara ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı