Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Bizi Final-Four kesmez kupaların takımıyız'

'Bizi Final-Four kesmez kupaların takımıyız'

Son Eurocup şampiyonu G.Saray Odeabank'ın koçu Ergin Ataman, bu sezon Euroleague'deki hedeflerini Vatan'a anlattı:

'Bizi Final-Four kesmez kupaların takımıyız'

“İddialı bir kadro kurduk. Biz nerede oynuyorsak, o kupayı almak için oynarız. Bu sene de inşallah takımım bana ve taraftarımıza bu sevinci yaşatacak inancı ve performansı ortaya koyacak.”

SON Eurocup şampiyonu G.Saray Odeabank, bu sezon ülkemizi Euroleague’de temsil edecek 4 takımdan biri. Bütçesini arttırıp kadrosunu önemli takviyelerle güçlendiren Aslan’ın bu sezonki hedeflerini takımın başantrenörü Ergin Ataman VATAN’a anlattı. Başarı çıtasını en yukarıya koyan tecrübeli koç bakın neler söyledi:
Bu sezon Euroleague’de oynayacaksınız. Nasıl bir G.Saray izleyeceğiz?
“EUROLEAGUE zaten zor bir ligdi ama değişen formatla takımların en güçlüleri kaldı. Ligi de eklersek bu sene 70-80 civarı maç yapacağız. Heyecan verici bir sezon olacak. Yeni statüde kolay rakip yok. Her takım final-four için kadro kuruyor. Biz de geniş bir kadroyla çalışmalara başladık.”
Sizin her zaman iddialı hedefler verdiğinizi biliyoruz. Geçen sezon da şampiyonluktan bahsetmiştiniz. Bu sezon adına hedefiniz nedir?
“SEZONA başladığımızda takımımın oynadığı basketbolu ve inancı gördükten sonra şampiyonluğa dair iddiamızı dile getirmiştim. Bu sezon da inşallah bu kadro bana aynı şeyleri söyleme inancı verir. Taraftar da şampiyonluk istiyor.”
Final-four’da istiyorlar şüphesiz ki...
“BİZİ final-four kesmez. Biz kupalara alışkın takımız. G.Saray, Avrupa’da en çok kupa kazanan takım. Biz nerede oynuyorsak, o kupayı almak için oynar ve mücadele ederiz. Bu sene de inşallah takımım bana ve taraftarımıza bu sevinci yaşatacak inancı ve performansı ortaya koyacak.”
BÜTÇE 9 MİLYON DOLAR’
Bu sezon için kurduğunuz kadroyu ne seviyede değerlendirebiliriz?
GEÇEN sene Eurocup şampiyonu olan G.Saray takımı büyük heyecan yarattı. Yönetim de bunu gözardı etmeyip bütçeyi %50 arttırdı. Geçen yıl 6 milyon dolar olan bütçemiz bu sezon 9 milyon dolar. Şu ana dek 8.5 harcadık. A.Efes, F.Bahçe, Darüşşafaka, CSKA, Barcelona gibi takımlarla kıyaslarsanız bütçemiz düşük gibi görünebilir ama hedefimize ulaşmak adına yeterli görüyorum.
FINAL-FOUR’DA geçen sene F.Bahçe ve CSKA gibi dev bütçeli takımlar vardı ama aynı zamanda Caja Laboral gibi daha mütevazı bütçeli, Lokomotiv Kuban gibi ortanın biraz üzerinde bütçeli takımlar da vardı. Burada önemli olan kadro seçimini iyi yapmak. Geniş bir kadro kurduk. Dengeli bir takım yarattık. Bana göre iddialı bir kadromuz var. Oyuncularımız çok tecrübeli.”
‘Obradovic’in bütçesi bende hiç olmadı’
“Ergin Ataman-Obradovic mukayesesi devam eder. Önemli olan fair-play ruhu içinde olması.”
Taraftarlar sizi her zaman Obradovic’le kıyasladı. Bu sezon Velimir Perasovic ve David Blatt de geldi. Bu mukayeseler artacak. Sizin bu kıyaslamalarla ilgili düşünceniz nedir?
“OBRADOVIC Avrupa’nın en kariyerli, en başarılı antrenörü. Onunla mukayese edilmek gurur verici. Ivkovic ya da başka bir antrenörle değil, Obradovic’le kıyaslıyorlar hep. Benim elimde hiçbir zaman Obradovic’in elinde olan kadrolar ya da bütçeler olmadı. İkili düello olarak bakılırsa da Obradovic’in bir üstünlüğü var ama yüzde 60’a 40’tır herhalde oran. Bu da beni daha da motive ediyor.
BU sezon Blatt ve Perasovic de var. Ufuk Sarıca da Beşiktaş’a geldi. Yani bu sezon oyuncular arasında olduğu kadar antrenörler arasında da kıyasıya bir mücadele var. Ama yine tabii F.Bahçe-G.Saray rekabetinden dolayı Ergin Ataman-Obradovic mukayesesi devam eder. Önemli olan fair-play ruhu içinde olması. Bunlar güzel şeyler.”
Milli Takım’ın koçu olmak istiyorum’
“Federasyon başkanımız Harun Erdenay’la konuştuk. Kendisi de ben de Milli Takım’da istikrarın devam etmesini istiyoruz.”
Milli Takım’daki belirsizlik sürüyor mu? Federasyon ve Ergin Ataman arasında nasıl bir yol haritası çizildi?
FEDERASYON başkanımız Harun Erdenay’la konuştuk. Başkan da ben de istikrarın devam etmesini istiyoruz. 2017’de Türkiye’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda takımın başında olmak istiyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin antrenörü olmak büyük bir onur. Ama Eurobasket 2017 sonrası statü değişiyor ve artık elemeler lig esnasında oynanacak. Dolayısıyla hiçbir hoca için hem kulüp hem de Milli Takım çalıştırmak mümkün olmayacak.
BENİM G.Saray’la kontratım Haziran 2017’de bitiyor, Milli Takım’la sözleşmem ise bu yıl eylül ayı sonunda bitiyor. O zamana kadar federasyon bir değerlendirme yapıp bu konudaki tercihini yapacaktır.”
‘Şimdi sıra taraftarımızda’
7 bin kombine kampanyası başladı. Bu rakama ulaşabileceğinizi düşünüyor musunuz?
7 Ekim’de lig başlıyor ve parolamız 7 bin kombine. Bence bu rakama ulaşılacak. Bu coşkulu taraftar Euroleague heyecanının yaşanacağı sezonda kombinelere ilgi gösterecektir. Her tür bütçeye gore kombineler var ve bence G.Saray’ın özellikle önde gelen isimlerinin kombineler başta olmak üzere bu sene daha çok destek vermesi lazım. Yönetim sözünü tuttu, ayıracağı bütçeyi ayırdı, şimdi geri kalan desteği bekliyoruz.”
Austin Daye Euroleague’le tanışacak.
KESİNLİKLE çok yetenekli. NBA’den Avrupa’ya geldi. Biraz Zoran Erceg gibi diyebiliriz ama atletik kapasitesi çok yüksek. Deon Thompson transferini de yaparak bu pozisyonu da daha sağlam hale getirdik. İstikrarlı ve sert bir uzun. Aynı zamanda Alex Tyus’ı da aldık. Benim takıma olan inancım tam.”
‘McCollum acele etti’
Kalmasını isteyip tutamadığınız oyuncu var mı?
“ERRICK McCollum kalsın istedim ama yüksek bütçeli teklif alınca çok acele davranıp Çin’e gitti. Lasme de beklemediğimiz şekilde cezalı duruma düşünce iki önemli kaybımız oldu.”
Transferde kumar diye tabir edilebilecek seçimler de var. Mesela Krstic. Bu kumarı ilk kez de oynamıyorsunuz tabii.
“KRSTIC en büyük kumarımız. Ama geçen sezon basketbola veda etmiş bir oyuncu Chuck Davis’i sezon ortasında getirdik ve sonuç ortada. Krstic Avrupa’nın en iyi pivotu. 33 yaşında, yani basketbol oynamak için ideal yaşta. Ciddi bir sakatlık geçirdi ve geçen sezon oynamadı. Ama Avrupa’da, NBA’de pek çok oyuncunun bu ameliyattan sonra çok iyi şekilde geri döndüğüne şahit olduk. Kendisi şu an tamamen hazır ve çok katkı vereceğine inanıyorum.”
‘Goudelock’ı almaya çok yakındık ama...’
“ANDREW Goudelock’ı transfer etmeye çok yakındık. Ama son anda menajeri bazı sebepler yüzünden Goudelock’ın G.Saray’a gelemeyeceğini söyledi. Polemik yaratmak istemiyorum. Bizim teklifimizin altında bir rakama Maccabi’ye gitti.”

Haberin Devamı