Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bizimle kalamazlar'

'Bizimle kalamazlar'

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’dan hem yenilere hem de eski oyunculara mesaj var:

Beyni uymayan bizimle kalamaz

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı yeni Kartal’a çok güveniyor. Kampın 3. gününde dün medya mensuplarıyla yemek yiyen Adalı geçen sene kimsenin ümit beklemediği isimlerin bu sezon patlama yapacağını belirterek şunları söyledi:

QUARESMA’YI ilk gördüğümde ‘biz yanlış bir adamı transfer ediyoruz’ diye düşündüm. Ama masaya oturunca ne kadar doğru transfer yaptığımızı anladım. Milano’ya 3 kere gittim, herkese sordum. Gece hayatı olmadığına emin olduk. Hemen ailesinin gelmesini istedi. Otelde kalmak istemiyor. Milano’da otelde kalmış, hemen bizden ev istedi. Tam bizim istediğimiz gibi. İnanılmaz mütevazı bir insan.

İNANDIĞIMIZ doğruları yapmaya devam edeceğiz. Bizi rakiplerin yaptıkları ilgilendirmiyor. İhtiyacımız olan yere adam aldık. Quaresma’yı 20-30 milyon Euro’ya satacağımızı düşünmek hayâlcilik olur. Ama ona sezon sonunda mutlaka teklif gelecek. Dünyada alınmayacak futbolcu yok. Yeter ki para verilsin. Biz tok alıcı ve tok satıcıyız. Dünyada yaşanan kriz büyük takımların hepsini etkiledi. Zaten tüm futbolculardan para kazanacağız diye bir şey yok. Para da kaybedebiliriz.

MENAJERLER kendi aralarında, iş çıkarmak için oyunculara ‘Beşiktaş’a gelir misin?’ diyor. Robinho ile birebir konuşup teklif yapmadık.


‘ASLA BANA NE DEMEM’

SCHUSTER çok mütevazı. 2-3 senedir çalışıyor gibiyiz. Çok uyumlu bir insan. Kendini takıma verdi. Yardımcıları ile akşam oturuyor 2-3 saat tuttukları notları inceliyorlar. Sanki birkaç haftadır beraber değiliz de iki üç yıldır çalışıyoruz gibi bir ortam var aramızda.

BEŞİKTAŞ’IN ihtiyacı olduğu noktada ‘Bana ne’ deyip sırtımı dönmem. Futbolcuların ödemesi varsa çıkarır veririz. Bu sorun olmaz. İhtiyaç olunduğu noktada yardımı yaparız.

İLK baktığımız şey camiaya ayak uydurması futbolcunun. Beyniyle uyum sağlamayan adamın bizde işi olmaz. Erkan Zengin de uyum sağlayamadı. O da ayrılmak istiyordu.”

Haberin Devamı