Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Boşa şaşırıp kalmıyorlar'

'Boşa şaşırıp kalmıyorlar'

İsmail Kartal, F.Bahçe'nin ortaya koyduğu futbolunun meslektaşlarından övgü almasının sürpriz olmadığını söyledi:

'Boşa şaşırıp kalmıyorlar'

“Son 3 lig maçında da rakip hocaların açıklamalarına bir bakın. Çalımbay, Avcı ve Şota ‘F.Bahçe oyunuyla bizi şaşırttı’ dediler. Çünkü biz çok kompakt oynuyoruz, daralttığımız alanda da kademeli baskı yapıp karşı takıma pozisyon vermiyoruz.”

F.BAHÇE Teknik Patronu İsmail Kartal, sezonun ilk 14 haftalık bölümünde acımasızca eleştirilmelerinin ardından son 3 maçta oynadıkları futbolun yere göğe koyulmamasının sürpriz olmadığını belirtti. İyi yolda olduklarını ancak bunun abartılmamasını gerektiğini söyleyen Kartal, kendine has uslubuyla yakaladıkları çıkışı şöyle ifade etti: “Bu takım 6 maçta sadece 1 gol yedi. 10 pozisyon bulup, 5 pozisyon verip kazanmak mı, yoksa kalesinde tehlike görmeden güvenli bir şekilde kazanmak mı daha iyi? Bence ikincisi..

SON 3 lig maçında rakip hocaların açıklamalarına bir bakılsın. Önce Rıza Çalımbay ‘F.Bahçe’den böyle bir şey beklemiyordum’ açıklamasını yaptı. Ardından Abdullah Avcı ‘F.Bahçe bizi şaşırttı. Bu yenilgiyi beklemiyorduk. İnanamadım’ dedi. Son olarak da Şota benzer şeyler söyledi.

Haberin Devamı

BU hocalar neden mi böyle konuştular... Çünkü biz oyunu çok kompakt ve dar alanda oynamaya çalışıyoruz. Alanın genişlemesine izin vermiyoruz. Ve baskıyı kademeli bir şekilde yapıp rakibe şans vermiyoruz. Daha sonra kazandığımız toplarla kendimize geniş alanlar yaratmaya çalışıyoruz. F.Bahçe göz önünde ama biz de oyun içinde rakibi şaşırtmak için bir şeyler yapıyoruz. Orada bir sihir var o da sırrımız olarak bize kalsın.”

‘KARABÜK’ÜN ZEMİNİ BENİ KORKUTUYOR!’

GEÇEN sezon Karabük’te zemin yüzünden kaybettik. En büyük korkum yine saha şartları. Ama oradan aldığımız bilgiler zeminin geçen seneden daha iyi olduğu yönünde. Tabii maç gününe kadar ne olur bilinmez. Ligde kötü durumdalar bu maçı çıkış maçı olarak görüyorlar. Hocaları gitti-geldi. Bunlar hep motivasyonu artırır. Düşme hattındalar, her şeylerini vereceklerdir.”