Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Bu bizim onur mücadelemiz'

'Bu bizim onur mücadelemiz'

Beşiktaşlı yöneticiler, Avrupa Ligi'nde Lyon ile Perşembe günü oynayacakları rövanşın önemine dikkat çektiler.

'Bu bizim onur mücadelemiz'

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lyon ile perşembe günü 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, Vodafone Arena’da seyircisiyle bütünleşip turu geçmek istiyor. Siyah-beyazlı kulübün tarihinin en önemli maçlarından biri olarak görülen bu karşılaşmaya, Fransa’daki mücadele öncesi yaşananlar ve sonrasında Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas’ın yaptığı açıklamalar farklı bir anlam da yükledi.

BEŞİKTAŞLI yöneticiler, Lyon ile oynayacakları ikinci maç öncesi karşılaşmanın çok zorlu geçeceğini ifade ederken “İlk maç öncesi tribünlerdeki taraftarlarımıza maskeli kişilerin yaptığı saldırılarla başlayan olaylar, sonrasında Lyon taraftarlarının sahaya girmesi ve maçın bu sebeplerden geç başlamasının sorumlusu Lyon kulübü. Bu son derece açıkken Lyon Başkanı kalktı ve spor ahlâkıyla bağdaşmayacak, yalan açıklamalar yapıp suçu Beşiktaş’ın

üzerine atmaya kalkıştı.

‘İSTEK KATLANDI’

BU kabul edilemez bir durum. Lyon ilk maçta gördü ki bizi elemeleri çok zor. Bizden çekiniyorlar. Bu nedenle ayak oyunlarına kalkıştılar. Bu yaşananların ardından futbolcularımızı da adeta hırs bastı. Bu rövanş bizim onur mücadelemiz. İnanın oyuncular da böyle görüyor. Lyon’u yenip elemeyi çok istiyorlar. Yarı finale çıkacağız. Taraftarlarımız stadımızda muhteşem bir atmosfer yaratacak. Olağanüstü bir destek olacağını tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı

FUTBOLCULARIMIZ daha önce ‘Beşiktaş’ın tarihine geçmek istiyoruz’ demişlerdi. Şimdi ise bu istek gerçekten katlandı. Perşembe akşamı Vodafone Arena’da tarihi gece olacak ve adımızı yarı finale yazdıracağız. Biz buna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandılar.