Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Bu durum antidemokratik!"

"Bu durum antidemokratik!"

Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı özerk olmayan dört federasyondan biri durumundaki Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan'a Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından başkanlık atamasının yapılmadığı ortaya çıktı.

"Bu durum antidemokratik!"

Olayın öğrenilmesinin ardından (DHA) Doğan Haber Ajansı muhabiri Türkiye Hava Sporları Federasyonu başkanı Nihat Ermihan'a telefonla ulaştı. Nihat Ermihan, yaptığı açıklamada durumun ''antidemokratik'' olduğunu belirtti.

Ermihan; ''Seçimle gelmiş, delegenin özgür iradesiyle seçilen bir federasyon başkanıyım. Spor bakanı Sayın Suat Kılıç tarafından atamamın yapılmaması, sportif havacılığın gelişmesine zarar verdiğini düşünüyorum'' dedi.

Başkan Nihat Ermihan, açıklamalarını şu şekilde devam etti: ''Yeni kurulan bir federasyonun yapacağı birçok işler olmasına rağmen, sportif havacılık camiasını sporsuz ve başkansız bırakmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Gerek ''hukuksal'' gerek ''etik'' olarak bu durum uygun değildir. Başkanlık atamamın 7 aydır yapılmaması, hem beni, hemde, camiamızı ziyadesiyle üzmektedir. Spor Bakanımız karşılaştığımızda beni tanımaz ve hatırlamaz. Ne olduğunu bilmiyorum. Durumun bu şekilde olmasının havacılık camiasına zarar verdiğini düşününüyorum"

7 AYDIR BAŞKAN OLAN NİHAT ERMİHAN'IN İMZA YETKİSİ YOK
Spor Federasyonlarının Türkiye'de kurulmasından bugüne kadar yaşanmayan olay Spor bakanı Suat Kılıç döneminde yaşandı. 7 Şubat 2013 tarihinde 4 yılda bir yapılan, olağan genel kurulda 64 delegenin 27 oyunu alarak Türkiye Hava Sporları Federasyonu başkanlığına seçilen Nihat Ermihan'ın ataması bakan tarafından yapılmadığı için imza yetkisi olmadığı öğrenildi.

Federasyonun resmi internet sitesinden yönetim kurulu ve başkan Ermihan'ın adı fotoğrafları da Ağustos ayında kaldırıldı. Nihat Ermihan'ın başkan seçildikten sonra imza yetkisi olmadığı için federasyonun o dönemdeki genel sekreteri Fevzi Özen tarafından evraklar imzalanıyordu. Spor Genel Müdür yardımcılarından Tamer Taşpınar, Mart ayında genel sekreter Özen'i uyararak federasyonun evraklarına imzalamaması yönünde uyardığı belirtildi.

Bu gelişme üzerine Özen, bir şampiyonanın evraklarını tekrar imzalayıp gönderince görevinden alınarak farklı bir federasyona gönderildi. Kısa bir süre sonra ise yerine yerine Fahrettin Yıldız'ın ataması yapıldı.

BAKANLIK MAKAMININ 02.08.2013 TARİHLİ VE 4934 SAYILI ONAYI
Bu gelişmeler üzerine Spor Genel Müdürlüğü hukuk dairesi yapılan işlemlerin Kanuna aykırı olduğu yönünde spor dairesini uyardığı öğrenildi. Bu uyarının ardından Spor Genel Müdürlüğü, bakanlık oluru ile Tamer Taşpınar'ın, Türkiye Hava Sporları Federasyonu genel sekreterliğine atadığı Fahrettin Yıldız'a yetki verdi. Yetki yazısı ise federasyonun resmi internet sitesinde yayınlanarak delegelere duyuruldu. Bakanlık onayı ile 07.08.2013 tarihinde genel sekreter Fahrettin Yıldız'a tebliğ edilerek imza yetkisi verildi.

Başkan Nihat Ermihan'ın ataması bakan Suat Kılıç tarafından yapılmadığı için bu şekilde bir yol bulmaya çalışılması ise hukuksuzluk olarak değerlendirildi. Ataması yapılmayan ve federasyonlar tarihinde bir ilki yaşayan başkan Nihan Ermihan yönetim kurulu oluşturamadığı için, Türkiye yamaç paraşütü şampiyonasını yapamadığı kendisi tarafından doğrulandı. Türk hava kurumuna devredilen şampiyona gerçekleştirildi. Aynı dönem içersinde ise Fransadaki şampiyonaya sporcular federasyonun parası olmadığı için gönderilemediği belirtildi.

Öte yandan Spor Genel Müdürlüğü yönetmeliğinde bağlı olan federasyonların seçim yönetmeliğine göre, Spor Genel Müdürlüğünün teklifi ile bakan tarafından onaylanır değil ''onanır'' ve ataması yapılır ibaresinin yönetmelikte yazması nedeniyle, Bakanlığın hukuksuz bir işlem yaptığı hukukcular tarafından belirtildi.

Haberin Devamı