Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Bu gruptan çıkılır!'

'Bu gruptan çıkılır!'

Yazarımız Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Şampiyon Ligi kurasını yorumladı:

'Bu gruptan çıkılır!'

Kırıcı bir grup olacak. Temsilcimiz Beşiktaş, Avrupa kupalarında geleneksel olarak deplasmanda çok da başarılı olamayan 3 rakibi karşısında evinde en az 7 puan almalı. Dışarıdan getireceği her puan ekstra olur

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde 3 tane çok önemli faktör vardır. Bunun dışında bütün klişeler palavradır.

1- Kura şansı ve rakiplerin kim olduğu.

2- Maçların oynanacağı tarihteki takımların form durumları.

3- Fikstür.

BÜTÜN bu faktörler en az kadro kalitesi kadar önemlidir. Beşiktaş, 1. faktörü göz önünde bulundurursak iyi bir gruba düştü. Real Madrid ve Dortmund’un olduğu grup veya Barcelona, Manchester City ve Mönchengladbach’ın olduğu gruplarda açık konuşalım hiç şansımız olmazdı. Ancak şimdi var. Bu rakiplerle gruptan çıkmayı hayâl etmek mümkün.

ÖZELLİKLE gruptaki her ekip için iç saha maçlarının çok önemli olduğu, kırıcı bir grup izleyeceğiz. Beşiktaş, Avrupa kupalarında geleneksel olarak deplasmanda çok da başarılı olamayan bu 3 rakibi karşısında Vodafone Arena’da bence en az 7 puan almalı. Dışarıdan getireceği her puansa ekstra olur.

Haberin Devamı

Napoli final yapamıyor

NAPOLI geçen yıldan kadrosundaki süper golcüsü Higuain’i Juventus’a sattı. 36 gol atan Arjantinli yıldızın yerine gelen Polonyalı forvet Milik ise aynı düzeyde değil. Özellikle iç sahada her zaman için çok güçlü olan Napoli’yi deplasmanda yenmek pek de kolay değil.
Callejon, Hamsik, Insigne, Mertens ve Gabbiadini gibi forvet arkası, orta alan oyuncularıyla tekniğe dayalı ve göze hoş gelen bir futbol oynayan Napoli, zaafları olsa da saygı duyulacak, son derece güçlü bir ekip. Sarri’nin çalıştırdığı Napoli, ofansif ve tekniğe dayalı futboluyla beğeni kazansa da final maçlarında önemli virajları dönemedi.
Benfica’ya zaman lazım
BENFICA, Avrupa’nın güçlü ve mazisi parlak kulüplerinden biri. Avrupa kupalarında 10 tane finali var. Stadı 65 bin kişilik Luz, gerçek bir futbol mabedi. Geçen yıl Sporting’in favori olduğu ligi son anda kazandılar. Ancak Renato Sanchez’i Bayern’e, Nico Gaitan’ı Atletico’ya sattılar. Talisca da Beşiktaş’a geldi.
BU oyuncuların yerine Partizan’dan Zivkovic ve Arjan-tin’den Cervi ve Benitez gibi oyuncular aldılar. Benfica’nın takım olabilmesi için zamana ihtiyacı var. Geçen yıl da sezona sıkıntılı başlayıp sonra işleri rayına oturtmuşlardı.
1. torba için CSKA ve Leicester ile birlikte eşleşilebilecek en iyi 3 ekipten biriydi.
Kiev zayıf görülmemeli
D.KIEV, geçen sezon Shakhtar hegemonyasına son verdi ve bir tabuyu yıktı. Rebrov’un çalıştırdığı ekip mazisini büyük başarılar anlamında arıyor. Bu yıl Ukrayna Ligi’ne 5 maçta 5 galibiyetle başladılar ve kadronun omurgasını Shovkovsky, Garmash, Fedorchuk, Gusev ve Yarmalenko gibi Ukrayna Milli Takımı’nın oyuncuları oluşturuyor.
HIRVAT Milli Takımı’ndan tanıdığımız Vida da önemli oyuncularından. D.Kiev, bireysel anlamda bakınca çok parlak bir takım gibi gözükmeyebilir ancak oynadığı futbolla saygı duyulacak, güçlü bir ekip. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde gruptan 11 puanla çıkıp 2. turda M.City’e elenmişlerdi. O yüzden kimse D.Kiev’i zayıf görmesin.

Haberin Devamı