Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Bu maçı alalım kupayı ucundan tutalım'

'Bu maçı alalım kupayı ucundan tutalım'

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Medipol Başakşehir galibiyetinin kupada final yolunu açacağına inanıyor.

'Bu maçı alalım kupayı ucundan tutalım'

G.SARAY Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, takımının yakaladığı ivmenin bugün Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Medipol Başakşehir maçında kaybolmasını istemiyor. Karşılaşmayı sadece kupada geçilecek bir tur olarak görmeyen ve alınacak galibiyetinin ligdeki performansa da olumlu yansıyacağını düşünen Hollandalı çalıştırıcı, oyuncularını mücadeleye özenle hazırladı.

HAFTA boyunca video analiz yaptıran Riekerink, futbolcularına Başakşehir’i adeta ezberletti. Rakibin hatalarını, maçta nasıl gol atabileceklerini takıma detaylı şekilde görüntülü örnekler üzerinden anlatan 53 yaşındaki hoca, özellikle duran toplarda ve kanat ortalarında alan ile adam paylaşımının nasıl yapılması gerektiğinin üzerinde durdu.

‘YOL ÇOK RAHATLIYOR’

OYUNCULARINA bu maçın önemini de anlatan Riekerink, “Kupanın en iddialı 4 takımı son 16 turunda birbirleriyle karşılaşıyor. Bu tur sonrasında 2 güçlü şampiyonluk adayı elenecek ve son 8’de olmayacak. Bu da bir anlamda finale giden yolun daha rahatlayacağı anlamını taşıyor.

SON dönemde yeniden bir çıkış yakaladık. Bu maçı kazanalım, moralimiz bozulmasın ve kupada finale doğru büyük bir adım atalım. Sizleri son Akhisar maçındaki gibi görmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı