Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Bu maçın favorisi yok'

'Bu maçın favorisi yok'

Feyenoord'un teknik direktörü Fred Rutten kazanmak istediklerini söyledi

'Bu maçın favorisi yok'

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın karşılaşacağı Feyenoord'un teknik direktörü Fred Rutten, siyah-beyazlı takımı iyi analiz ettiklerini belirterek, sahalarındaki ilk maçta galip gelmek istediklerini söyledi.

Maçın oynanacağı De Kuip Stadı'nda futbolcu Jordy Clasie'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Rutten, "Beşiktaş ile aynı güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bana göre maçın favorisi yok" dedi.

Feyenoord gibi köklü bir geçmişi olan Beşiktaş'taki bazı futbolcuları iyi tanıdığını aktaran Rutten, "Hutchinson'u iyi tanıyorum, geçmişte birlikte de çalışmıştık. Beşiktaş yeni bir oyuncu da aldı. Teknik ve tecrübesi olan futbolculara sahip bir takım. Rakibimizi iyi analiz ettiğimizi, güçlü ve zayıf taraflarını iyi bildiğimizi düşünüyorum. Rakibimizin zayıf taraflarından faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

Rutten, bir soru üzerine, Türkiye liginde oynayan Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder gibi Hollandalı futbolcularla Beşiktaş hakkında görüşmediğini, siyah-beyazlı takımla ilgili sahip oldukları bilgiye güvendiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Başta gol yollarında etkili olan Graziano Pelle olmak üzere transfer döneminde Feyenoord'dan ayrılan dört yıldız futbolcunun gidişinin kendileri için dezavantaj olabileceğine değinen Rutten, buna karşın takımının tecrübesine ve gücüne güvendiğini kaydetti.

Yakın zamanda Danimarka'nın Bröndby takımından transfer ettikleri Khalid Boulahrouz'un tam hazır olmadığına vurgu yapan Rutten, milli oyuncunun 45 dakika oynayabilecek konumda olduğunu söyledi.

Clasie: "Kazanmak için mücadele edeceğiz"

Hollanda Milli Takımı'nın da formasını giyen Jordy Clasie ise genç ama tecrübeli bir takım olduklarını belirterek, yarınki maçta sorun yaşamayacaklarını düşündüğünü dile getirdi.

İyi bir kadroya sahip olduklarını ve kendilerine güvendiklerinin altını çizen Clasie, rövanş maçı için korkmadığını, İstanbul'daki Beşiktaşlı taraftarlar gibi yarın kendilerini on binlerce taraftarın destekleyeceğini ifade etti.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan yeni döndüğünü bu yüzden çok az tatil yapabildiğine dikkati çeken Clasie, taraftarların kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu, yarınki maçta elinden gelenin en iyisini yapacağını aktardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş maçının hem oyuncular hem de kulüp için oldukça önemli olduğunu belirten Clasie, "Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından ve kulübün Avrupa arenasındaki geleceği için de önemli bir maç. Giden oyuncularımız var ama yeni gelenler ve kalan arkadaşlarıma güveniyorum. Sahamızdaki bu maçı kazanmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Feyenoord, basın toplantısının ardından yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı.