Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Bu senenin yıldızı stadımız'

'Bu senenin yıldızı stadımız'

Beşiktaş'ın şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olan Ricardo Quaresma, Şampiy10'a çok özel açıklamalarda bulundu.

'Bu senenin yıldızı stadımız'

Ricardo Quaresma'ya göre ne kendisi ne Gomez ne de Sosa...

“Biz oyuncu grubu olarak takım olmayı becerdik ve şampiyon olduk. Ama başarımızda en önemli etken Vodafone Arena’nın açılması. Evimizdeki ambiyans hiçbir yerde yok.

RAKİP TAKIMLAR VE HATTA HAKEMLER ORADA GERÇEKTEN BASKI ALTINDA KALIYOR.”

BEŞİKTAŞ’A taraftarların yoğun isteğiyle ilk olarak 2010 senesinde gelmişti... 2 sezon siyah-beyazlı formayı giydi, zaman zaman çok eleştirildi, zaman zaman da büyüleyici performanslar ortaya koydu, taraftarın gönlünde taht kurdu, fakat başarı eksikti.

2012-13 sezonunda olaylı şekilde ayrıldı yollar, önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne, oradan da ülkesi Portekiz’e gitti. Ancak yarım kalan bir işi vardı Beşiktaş’ta...

‘OH BE!.. EVİMDEYİM’

SEZON başında yuvasına dönmek istedi. Bunu açıkça ortaya koydu ve kapıdan içeri ilk girdiğinde “Oh be! Evime geldim” diye haykırdı.

RICARDO Quaresma... Siyah-beyazlı taraftarların ‘trivelası’, ilk döneminde şampiyonluk yaşayamamıştı ama bu defa ilk senesinde başarıyı yakaladı. Üstelik bu zaferde çok büyük de payı vardı.

Haberin Devamı

PORTEKİZLİ yıldızla dünkü şampiyonluk kutlamaları öncesinde sohbet ettik. Sezonun yıldızını açıkladı, ilk dönemiyle bu dönemini kıyasladı ve merak edilenleri yanıtladı. İşte Q17’nin o sözleri:

Kadromuz çok kaliteli

BU başarıdaki en büyük faktör son maçlara yetişen stadımız oldu. Stadımız bizim bu sezonki yıldızımız oldu. Böyle bir statta oynadığınızda rakip takıma ve hatta hakeme zor anlar yaşatıyorsunuz. Gerçekten kendilerini baskı altında hissediyorlar. Bana göre en önemli etken stattı. Buradaki ambiyansı başka hiçbir statta yakalayamadık.”

‘Hâlâ genç ve tazeyim’

“Futbolda defansif oyunun önemi artıyor ve ben de buna uyum sağlıyorum.”
“BEŞİKTAŞ’TAKİ ilk dönemimde mi, yoksa şimdi mi daha iyiyim, onu bilemiyorum. Ancak şu bir gerçek ki futbol değişiyor. Oyuncuların da değişen futbola kendilerini adapte etmesi gerekiyor. Bu sezon sadece takıma faydalı olmak için hocanın isteklerini yerine getirmeye çalıştım. Futboldaki taktik anlayışlar gelişiyor. Her geçen gün futbolda defansif oyunun önemi artıyor. Ben de buna uyum sağlıyorum. Şu anda 32 yaşındayım ama kendimi hâlâ taze ve genç hissediyorum.”
‘Taraftarı düşünüyorum vücuduma enerji geliyor’
“BAZEN çok yorgun oluyorum. Ama onların bana olan sevgisini düşününce bir anda yorgunluğum geçiyor. Sanki vücuduma ekstra bir enerji geliyor. Sonra sanki hiç yorgunluğum yokmuş gibi devam ediyorum. Beşiktaş forması giyerken her şeyimi veriyorum. Çünkü bu kulüp ve bu taraftar bunu hak ediyor. Aramızdaki bu sağlam bağın sebebini açıklamak çok zor.”
'Sezonları kıyaslıyamam'
“ÖNCEKİ sezonların son bölümlerinde istenmeyen sonuçlar alınmış olabilir. Ama geçen sezonlarda öyle oldu diye bu sezon da böyle olacak diye bir şey yoktu. Futboldaki anların hiçbir zaman bir ikincisi olmaz. Sezonlar da aynı şekilde çok farklıdır. Ben böyle bir kıyaslama yapmam.”
'Belki bir gün Beşiktaş dövmesi yaptırabilirim'
“ŞAMPİYONLUK tabii ki önemli ama bunun da üzerinde öncelikle Beşiktaş var. Belki bir gün vücuduma Beşiktaş’ı simgeleyecek bir dövme yaptırabilirim.”

Haberin Devamı