Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu: "Yararlı olamayacağımı görürsem..."

Lucescu: "Yararlı olamayacağımı görürsem..."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Lucescu: "Yararlı olamayacağımı görürsem..."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yarın Antalya'da Ukrayna ile oynanacak özel maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu şunları söyledi:

"Çalışmaya devam. Türkiye'de yeni arkadaşlar ya da kendi ekibinde oynayan oyuncular çıkarsa, onları da bu gruba dahil edeceğiz. Her maçı izliyoruz. Biz bu ekiple 6-7 aylık bir süreçte birlikte oynamaya başladık. Uluslar Ligi'nde çok zor bir gruptayız. Rusya ve İsveç, Dünya Kupası'ndan döndü, 3 senedir aynı antrenör ve oyuncularla devam ediyorlar. Oynadığımız 4 maçı da domine ettik. Sadece konsantrasyon problemi nedeniyle golleri yedik. Buraya gelen gençler, burayı sevdiği için geliyor. Bir kontratları yok."

"Bu seviyeye gelmek benim hatam değil"

"Bu seviyeye gelmek benim hatam değil. Daha önce sürekli oynayan Tolga Ciğerci, şu anda ortada yok. Ozan Tufan oynamıyor. Selçuk, Volkan Şen, Arda, Burak, Hakan Balta... Çok iyi oyuncular var ama kendi takımlarında oynamıyorlar. Son 4 maçta harika şeyler yarattık, oyun olarak iyi oynadık. Şans güçlüden yana ama bu güç bize de gelecek. Profesyonel olarak baktığımda, kolay değil. Yeniden rekabetçi bir grup kurmaya çalışıyorum, bunun için de zaman gerekiyor."

Haberin Devamı

"Türkiye'den alabildiğimiz oyuncular bunlar"

"Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'ten gelen 8 oyuncu var, sadece öndeki 3'lü değil, çünkü Shakhtar'ın öndeki 3'lüsü Brezilyalı. Bu oyuncular altyapılardan beri birlikte. Bunu bu şekilde yapmak lazım. İtalya'da da, Romanya'da da ben bu işi böyle yaptım. Fenerbahçe'den 1-2, Galatasaray'dan 1-2, Beşiktaş'tan keza 1 futbolcu. Türkiye'den alabildiğimiz oyuncular bunlar. Burada çok zamanımız yok, işlemeye çalışıyoruz. Romanya bir karar aldı ve U21'de şampiyona kazandı. Liglerde U21'den çok oyuncu var."

"Yararlı olamayacağımı görürsem söylerim"

"Romanya'daki haber; [Ukrayna maçı sonrasında TFF ile geleceğini görüşecek olması] dünyanın her yerinde olduğu gibi yanlış bir haber. İstifa ile ilgili bir açıklamam yok. Böyle bir şey konuşmadım, bu tarzdaki fikirlerimi de dışarıda herkesle paylaşmam. Geleceğime ben karar veririm. Yararlı olamayacağımı görürsem ben söylerim. İnanmasam bu şekilde devam etmezdim. Şu anda iyi gideceğime inanıyorum ve doğal olarak işime devam ediyorum."

Haberin Devamı