Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bu sezon şampiyon olmalıydık'

'Bu sezon şampiyon olmalıydık'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı ve Gelişim Kulübü'nden tarafından organize edilen panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

'Bu sezon şampiyon olmalıydık'

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Yerleşkesi'nde bulunan kongre merkezinde düzenlenen panele Başkan Orman, üniversite yıllarına ait anılarını anlatarak başladı. Kendisi de Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Orman, iş hayatı, İstanbul'da devam eden inşaat projeleri hakkında da görüşlerini dile getirdi.


Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Üniversite'ye başladığım ilk gün arabamı soymuşlardı. İnşaat fakültesi daha çok erkeklerin egemen olduğu bir fakülteydi. Ancak kantine gidince mutlu olurdum. Çünkü kantinde mimarlık fakültesi öğrencileri de olurdu. O zamanki arkadaşlarımla hala görüşüyorum. Tabi bizim zamanımızda sanal iletişim araçları yoktu ve sosyalleşmek biraz zor olurdu. Ayrıca siyasi olayların olması da sıkıntı yaratıyordu. Bizim zamanımızda bu kadar kampüs de yoktu.

Okurken çalıştığım için dolu dolu o yılları yaşayamadım, ama çalışmaktan hiç şikayet etmedim. Sanayicillik bisiklete benzer. İki teker üzerinde olduğunuz için sürekli ilerlemeniz lazım. Durmamanız lazım. Sanayicilik bereketli bir iştir. Dedem yol müteahhitiydi. Babam da otomotiv sektörünü seçti. Ben dedemle iyi anlaştığım için dedemin yolunu seçtim. Sonuçta arkanızda bir eser bırakıyorsunuz. Dünyada önü kesilmeyecek sektörler var. İnşaat sektörü de bunların başında geliyor. Türkiye, bu konuda Dünya'da da önemli bir yerde. Ortaokulu Işık Lisesi'nden okudum. Orta seviyeli bir öğrenciydim. Bir maç arkadaşımız vardı. 10 üzerinden 9 aldıkları zaman üzülürlerdi. Yıllar sonra onlarla buluştuk. 'Bizi hep üzüyordunuz' dedim. Onlar da bize 'Biz bir şirkette çalışıyoruz, siz şirket sahibisiniz' dediler. Önemli olan yaptığı işi iyi yapabilmek. İş hayatında canımı sıkan şeyler genelde bürokratik işlerdir. Dünyada en zor satın alınacak, hatta imkansız olan şey tecrübe. İstanbul'da Marmaray 29 Ekim'de açılıyor. Metro ağı ile entegre edilirse iyi olur. Ama demiryolu ayağı eksik bence. 2015'de İstanbul önemli bir yere gelecek. Kanal İstanbul'u biraz hayali görüyorum. Sayın Başbakan'ın hayal üzerine bina inşaa etmeyeceğini düşünüyorum. Trafik sorunu 3., 4., 5. köprü ile çözülmez. Toplu taşımayı daha sık kullanmak gerekiyor. Ben de kullanırım. Başkan olunca pek kullanmıyorum, ama başkan olmadan önce metrobüsü kullanıyordum havaalanına giderken. Ayrıca 'Kentsel Dönüşüm' ranta dönmemeli. Bu konuya dikkat edilmelidir."

"STADIMIZDA YAPILACAK SON KONSERDEN SONRA YIKIMI TAMAMEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Başkan Orman, bir öğrencinin İnönü Stadı hakkındaki sorusuna şu cevabı verdi:

"İnönü Stadı 23 metre geri çekilecek. Saha da 8 metre aşağıya inecek. Deniz seviyesinin altında olacak. Yaz ayında stadımızda yapılacak son konserden sonra komple yıkıma geçeceğiz. Yeni stadımız eğlence merkezi gibi olacak. Bu aktivitelerle gelirimiz yüzde 30 artacak. Yeni müzemiz çok harika olacak. İngiltere'ye gittik. Lonrda'da Chelsea'nin stadı Stamford Bridge'in önünden geçtik ama girip gezmek istemedik. Cazibesi yoktu bizim için. Biz İnönü'yü cazip hale getirmeye çalışacağız. İnşaatı 24 saat canlı gösteren bir kamera koyulması olmaz. Her aşamayı taraftarımız ile paylaşacağız. Ayrıca Çarşı Grubu kale arkasına geçecek. Onlar için özel yer yapacağız. Gelecek sezon İzmir ve Antalya'da maçlarımızı yapma konusunda teklifler var ama zor iş. Camiamız bu süreçte bizi yalnız bırakmasın. Alternatifleri değerlendiriyoruz."

"FERNANDES KONUSUNDA BEŞİKTAŞ'IN MENFAATİ NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPACAĞIZ"

Orman, Fernandes için şunları söyledi:

"Oyuncunun memnuniyeti kadar bizim de memnun olmamız da lazım. Fernandes'in 1 sene daha mukavelesi var. Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Takımda yıldız oyuncu olmasını biz de isteriz. Sözleşmesini uzatmasını ben de isterim."

"KONGREYE GİDEREK KENDİ İŞİMİ ZORLAŞTIRIYORUM"

Başkan Orman, 5 Mayıs'da yapılacak tüzük değişikliği içinde şu ifadeleri kullandı:

"Stattan daha önemli olan konu tüzüktür. Stadı yeniden yaparız ama Beşiktaş'ı kaybedersek geri getiremeyiz. Tüzüğün düzelmesi lazım. 2007'den bu yana yapılan bir çalışma var tüzük ile ilgili. Süleyman Seba üst düzey olmayan bir memurdu, ama Beşiktaş'ı çok iyi yönetti. Biz bunlar için çalıştık. Kongre aidatını aşağıya çektik. Pırıl pırıl insanlar kulübe üye oldu. Kongreye giderek kendi işimi zorlaştırıyorum. Çok uzun süre burada kalma niyetim yok. 2 dönem diye madde koydurduk. Hiç kimse merak etmesin, seçime gireriz ve alırız."

"SAMET AYBABA'YA YAPILANLARIN HAKSIZLIK OLDUĞUNU İNANIYORUM"

Fikret Orman, göreve geldiği ilk dönemde halletmek için çok çaba sarf ettiği Quaresma, kulübün borçları ve Samet Aybaba konusunda da şunları belirtti:

"Beşiktaş'ın parası 7 yetimin hakkıdır. Herkes harçlığından arttırıp maça geliyor. Biz bu paraları harcıyoruz. Hakk'a inanan, adaletli olan insanlar için ağır şeyler bunlar. Profesyonelliğin bir tarafı paradır ama çalışmakta da lazım. Quaresma'yi Beşiktaş taraftarı sevdi, ben de sevmedim değil. Biz de sistemler oturmadığı için bazı hatalar yapmış olabiliriz. Zamanla oturacak bu sistem. Zor bir süreçten geldik. Beşiktaş'ın hiç kimseye borcu yoktur. 200'ün üzerinde alacak davası vardı. Öyle bir alacağı olan kalmadı. Ne futbolcunun, ne basketbolcunun, ne de malzemesinin alacağı vardır. Samet Aybaba zor bir süreçte geldi. Adam gibi geldi. Konu Beşiktaş olunca borç teferruattır. Maçtan önce yapılan tepkiyi yadırgadım. Onlara sahip çıkmamız lazım. Adam gibi işini yaptı. Bugünlere onlarla geldik. Hocamıza yapılanların haksızlık olduğunu inanıyorum. Hatır gönülle bu iş yapılmaz. Geldiğimiz nokta ortada. Bu sezon şampiyon olmalıydık. 600 milyonluk borç ortaya çıkarken elde edilen şampiyonluk 1 adet. Borç 150-200 milyon aşağı düşecek. Samet Aybaba bu takımda kaptanlık yapmış, hiç leke getirmemiş biri. Taraftarlar arasında bir şey var ama ne olduğunu da kimse bilmiyor. Kendi hocamızı yuhalamak kimsenin haddi değildir. Sözleşmesi uzun sürmelidir. Ama futbol sonuç oyunu. O merkezde gittiği sürece sorun yok."

Orman takımda yaşanan sakatlıklar, İbrahim Altınsay ve basketbol takımı ile ilgili sorulara kısaca şu cevabı verdi:

"Basketbolda Anadolu Efes konusunda bir arzumuz var, ama tek taraflı bir iş değil bu. Basketbolda çok iyi günlere geleceğiz. İbrahim Altınsay gelirse yeniden görev yapmak isterse kollarımız açık, gelmezse de bizim yolumuz belli. Sakatlıklar bu sene bizi çok uğraştırdı. Bu artık bir ilim. Kondisyon olarak çok başarılı olduğumuzu düşünmüyorum. Sizin baktığınızın 100 misli ben baktım. Bu konuda da çalışlarımız sürüyor."

"ÇILDIRT BİZİ BAŞKAN, PARÇALA BİZİ BAŞKAN' DİYE BİR SENE ÖNCE BAĞIRANLAR, ŞİMDİ DE 'HESAP SORSANA' DİYORLAR"

Fikret Orman, son olarak geçmiş yönetimden hesap sorulması ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Orman, "Bakabildiğimiz tek şey defterler. Gizli kapaklı yapılan şeyler değil bunlar. Ferrari ve Aktif Reklam davalarını kaybettik. Bunlar gizli kapaklı şeyler değildir. Bunların olacağını 'Sağır Sultan' bile biliyordu. Bu sürede seçimler oldu, Demirören yine seçildi. İncelemeleri yaptırdık. En kolay olan şey 'vur, kır, parçala bu maçı kazan' olayı. 'Çıldırt bizi başkan, parçala bizi başkan' diye bir sene önce bağırıyorlardı. Şimdi de 'hesap sorsana' diyorlar. Sorulacak tüm hesap sorulacak. Beşiktaş menfaatine göre hareket ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı