Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig 'Bu şiddetten herkes sorumlu'

'Bu şiddetten herkes sorumlu'

VATAN'a konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan yöneticiler, futbolcular ve taraftarlara sert mesaj:

'Bu şiddetten herkes sorumlu'

“Futbolcu sahadaki hareketlerine, kulüp yöneticileri attığı tweetlerin, verdiği demeçlerin içeriğine dikkat edecek. Taraftar, taraftar olmayanı ayıklayacak. İnsanlar şöyle bir etrafına baksın ve kendisine 'dur' desin.”

EURO 2016 elemelerinde Kazakistan'la oynadığımız milli maç öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tavrını net şekilde ortaya koydu: "Artık yeter!" Belçika'da Spor Altyapısı Bakanı Fadila Laanan ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle görüşmeler yapmak üzere Brüksel'e gelen Bakan Kılıç, VATAN'a özel açıklamalarda bulundu.

‘DAVRANIŞLAR ETKİLİYOR’

"BİZ bu noktalara gelirken neler yaşadık, herkes görmeli" diyen Bakan Kılıç, "Herkes bir sağına soluna baksın. İnsanların şöyle etrafına bakıp 'dur' demesi lazım. Herkes kendisine bakacak. Adam tweet atmış, 'Maçta bağırmayacaksam sinemaya giderim' diye. Taraftar, taraftar olmayanı ayıklayacak. Sporcu sahada yaptıklarına dikkat edecek çünkü davranışları etkiliyor. Yöneticiler de attıkları tweetlerin, verdikleri demeçlerin içeriklerine dikkat edecekler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘ORAYA NASIL GİRDİLER’

KAZAKİSTAN maçı sonrası Volkan Demirel'in stattan ayrılışı sırasında basın mensuplarının tartaklanmasına da değinen Bakan Kılıç, "Bir bölgede olmaması gereken insanlar nasıl bulunuyorlar? Herkes her yere giremez. Bulunmamaları gereken yerde nasıl bulundular? Görüntülerde çok kontrolsüz bir ortam olduğunu gördük. Öyle olmaması gerekirdi" şeklinde konuştu.

‘Hafifletici sebep olamaz’

"ŞİDDETİN aması, pardonu yoktur" diyen Bakan Kılıç, "Bu öyle dedi, şu şöyle dedi hafifletici sebep olamaz. Artık herkesin şunu söylemesi gerekir, yeter! Bizim bahane üretmememiz gerek. Hangimiz kabul edebiliriz bu tabloyu? Avrupa'da yaşanan bazı olaylarda ilgili kurumlar hemen harekete geçiyor. Ellerindeki yetkileri kullanıyorlar, bu kadar basit. Bizde kullanmayanlar var" açıklamasını yaptı.

‘Performans yoksa yöneticiler değişecek'

AMATÖR branşların işleyişiyle ilgili de görüşlerini aktaran Kılıç, kısa bir süre önce gerçekleşen Çalıştay sonuçlarını değerlendirdiklerini dile getirip "Performans gösteremeyen federasyon yöneticileri devam edemeyecek. Türkiye, dünyada spora bu kadar büyük yatırım yapan ender ülkelerden. Geri dönüş alınması anlamında sporcunun bu imkanlardan yararlanabilmesini sağlayamayan yönetimler var" dedi.
‘Parçalar birleşsin değerlendireceğim’
KAZAKİSTAN maçının çok parçalı bir fotoğraf olduğunun altını çizen Kılıç, süreci izlemeye devam ettiğini belirtip şunları söyledi: "İki müfettişi görevlendirdik. Küfür tasvip edilemez. Emniyetten, federasyondan ve yakın çevremden bilgiler geldi. Fotoğrafın farklı bileşenleri bir araya gelince değerlendirme yapacağım."
‘Devşirme futbolcu neden olmasın!’
TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Futbol Takımı için devşirme futbolcu düşüncesine de değinen Bakan Kılıç, "Türk futboluna katkı sağlayacaksa neden olmasın?" dedi. Bunun kararını verecek kişilerin en iyi değerlendirmeyi yapacağını da sözlerine ekleyen Kılıç, yakın zamanda Almanya'ya giderek, altyapı dahil futbolla ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda bilgi alacağını ifade etti.
‘Bana farklı, kamuoyuna farklı konuşuyorlar’
BAKAN Kılıç, kendisine kısa bir süre önce yapılan ziyarette Süper Lig kulüplerinin yöneticilerinden ortak bir mücadele dili gördüğünü de hatırlatıp "Bana farklı, kamuoyuna farklı demeç verenler sorumluluklarının bilincinde olmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı