Gazete Vatan Logo
Kayseri Spor ‘Bu takım ligde kalacak’

‘Bu takım ligde kalacak’

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, düzenlediği basın toplantısında sarı kırmızılı takımın içinde bulunduğu durumu özetleyip, ''Kimsenin kuşkusu olmasın. Bu takımın ligde kalacak gücü var'' dedi.

‘Bu takım ligde kalacak’

Kafkas, son haftalarda yaşanan inişin takımın iskeletindeki 3 oyuncunun sakatlanmasından kaynaklandığına dikkati çekerek, Gençlerbirliği'ni başkente eli boş göndereceklerini söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün Karpuzatan Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına , teknik direktör Tolunay Kafkas ile birlikte kulüp başkan vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, Basın sözcüsü ve futbol şube sorumlusu Ahmet Yıldız da katıldı. Kafkas, sözlerine Başakşehir yenilgisiiyle başlayıp, '' Son yenilgide performansımız düşüktü. Bu takımın teknik sorumlusu benim ve özür diliyorum. Maalesef takımımızın iskeletini oluşturan omurgamızda Samba Sow, Derley ve Mabiala'nın sakatlıkları olumsuzluk yarattı. Bir bahaneye sığınmıyorum ama , bizim gibi kadrosu kısıtlı bir takım için 3 oyuncumuzun sakatlığı onbirimizi önemli ölçüde değiştirdi'' diye yakındı. Kayserispor teknik patronu sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

'' Sezon başında kulüp yönetimini üstlenen başkanımız Recep Mamur da, teknik açıdan ben de büyük risk aldık. Bahane üretmiyorum, takımı toparlamak için büyük çaba harcadık. Bu takım sezona 8 oyuncuyla başladı. Vefalı bir adamım. Kayserispor bana ihtiyaç duyduğu için buraya geldim. Zira, ben Kayserispor sayesinde kariyerime bir şeyler kattım. Kayserispor'a her zaman vefa borcum var. Her takımın inişli çıkışlı dönemleri olur. Bunlar olağan şeyler. Kayserispor'un ligde kalacak gücü var. Elimden geleni yapacağım. Kayserispor'un çıkarları her şeyin üzerindedir. Kadromuzun ekonomik değeri ve gücü ortada. Skor üretme konusunda sıkıntılıyız. Üzerine basa basa söylüyorum Kayserispor ligde kalacaktır.''

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı takımın hafta sonunda oynayacağı Gençlerbirliği maçını değerlendiren Kafkas, Vanderley ve Mabiala'nın sakatlıklarının geçtiğini ve antrenmanlara başlayacaklarını söyledi. Tolunay Kafkas; ''Gençleri ne yapıp, ne edip, canımızı dişimize takıp, yeneceğiz. Başka çaremiz yok. Gençlerbirliği’nin performansı bizi ilgilendirmiyor. Taraftar gelsin, bize destek olsun'' diye konuştu.

BİSESWAR VE ÖMER BAYRAM'LA SÖZLEŞME YENİLENECEK

Haberin Devamı

Kulüp başkanvekili Oğuz Ortaköylüoğlu'da kentin Kayserispor konusunda birleştirici ve reaksiyon vermesini istedi. Maçı biletlerinin 5-10 TL'den satışa sunulacağını belirten Ortaköylüoğlu, Kayserispor'un iç sahada kalan 5 maçında seyirci desteğini istedi. Kulüp basın sözcüsü Ahmet Yıldız'da, Biseswar ve Ömer'in sözleşmelerinin uzatılacağını, bu konuda oyuncularla bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Yıldız'' Derley konusunda iki kez şanssızlık yaşadık. Önce adalesinde sorun yaşadı. Sonra ayağı burkuldu. Benfica'daki kulübünün sağlık merkezinde tedavi gördü. Hafta içinde takıma katılacak. Bu takım kesinlikle küme düşmez, taraftarımız bizimle olsun'' dedi.