Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Burada top oynanmıyor"

"Burada top oynanmıyor"

F.Bahçe'nin Fransız yıldızı Mathieu Valbuena, lig maçlarına oyunun sürekli durmasından rahatsız:

"Burada top oynanmıyor"

“Hakemler sürekli oyunu kesiyor, rakip takım da çok süre çalıyor. Yere yatan bir daha kalkmıyor. Topu oyuna hızlı sokmak için taç atışlarını bile ben kullanıyorum.”

F.BAHÇE’NİN skora en çok katkı yapan ismi olan Mathieu Valbuena, Türkiye’den oynanan futbolun Fransa’dan çok farklı olduğunu söyledi. Ligimizde kaliteli isimler olduğuna dikkat çekse de futbol kalitesinin üst seviyede olmadığını belirten Fransız futbolcu bunun en büyük sebebinin oyunun sürekli durması olduğunu söyledi.
‘TEDBİR ŞART’
HAKEMLERİN oyunu sürekli kestiğini belirten Valbuena, “Burada hakemler düdüklerini ellerinden düşürmüyor. Sürekli oyunu durduruyorlar. Rakipler de süre çalıyor. Yere yatan oyuncu bir daha kalkmıyor. Hele bir de skor olarak öndeyseler bu süre daha da uzuyor. Ben de oyunu hızlandırmak için elimden geleni yapıyorum. Hatta bazen taktik disiplinin dışına çıkıp taç atışlarını bile kullanmak durumunda kalıyorum.
TOPUN oyunda kalma süresi ne kadar artarsa, seyir zevki de o kadar artar. Bu kadar kaliteli oyuncunun olduğu yerde daha çok futbolun ön plana çıkması gerekiyor. Alınacak tedbirler bu mümkün” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı